Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, despre prezența unui cod QR pe dovada de vaccinare: "Nu am ajuns încă la o soluție finală" (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre prezența unui cod QR pe dovada de vaccinare: "Nu am ajuns încă la o soluție finală" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 02 Mar 2021, 15:00
Valeriu Gheorghiță, despre prezența unui cod QR pe dovada de vaccinare: "Nu am ajuns încă la o soluție finală" (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit marți detalii despre perspectiva afișării unui cod QR pe adeverința care face dovada persoanelor vaccinate împotriva COVID-19. Acesta a precizat că nu s-a ajuns încă la o soluție finală:

“Au fost mai multe discuții legate de prezența unui cod QR pe această adeverință. Nu am ajuns încă la o soluție finală. Sunt mai multe modalități prin care dorim securizare acestor adeverințe. Legat de posibilitatea de a transmite prin email această adeverință cred că se poate”,a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Pe de altă parte, șefa INSP, Adriana Pistol, a precizat că nu pot fi trimise milioane d eemailuri în același timp cu dovada de vaccinare, prin urmare acestea se trimit la cerere:

“Este imposibil. Din punct de vedere informatic, niciun sistem nu permite atâtea milioane de emailuri care să plece. Prin urmare ele se transmit prin email la solicitare. Persoanele care solicită în mod expres pot să primească și au primit și până acum. Sistemele nu permit să plece un număr foarte mare de emailuri. Atunci am lăsat totul la solicitarea persoanelor respective. În legătură cu QR codul, este pregătit oricând va fi necesar să fie utilizat. Trebuie să fie și necesar.

Așteptăm deciziile la nivel european, acolo se discută despre așa ceva și așteptăm ce trebuie să conțină ca informație și abia atunci când se va lua o decizie vom ști și noi ce trebue să conțină și îl putem aplica pe adeverința respectivă”,a  precizat Adriana Pistol.

 

Citeşte mai multe despre:   valeriu gheorghita