Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea persoanelor cu dializă: Din 11.100, au primit prima doză 6.341. E un nivel satisfăcător. Campania continuă (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea persoanelor cu dializă: Din 11.100, au primit prima doză 6.341. E un nivel satisfăcător. Campania continuă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 23 Feb 2021, 14:23
Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea persoanelor cu dializă: Din 11.100, au primit prima doză 6.341. E un nivel satisfăcător. Campania continuă (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit, marți, despre modul în care s-a făcut imunizarea până acum în rândul persoanelor cu dializă. Au fost primite oficial date de la 78 de clinici de dializă, care au 11.100 din totalul de 13.000 de pacienți cu dializă. Dintre aceste 11.100, au primit prima doză de vaccin 6.341, adică până în 60% din total. Gheorghiță a catalogat această acoperire vaccinală ca fiind „satisfăcătoare”. Vaccinarea anticoronavirus a acestei categorii de persoane continuă. 

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea persoanelor cu dializă: Din 11.100, au primit prima doză 6.341. E un nivel satisfăcător. Campania continuă

 

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor care fac dializă

 

„Evaluarea impactului vaccinării în rândul persoanelor care efectuează dializă cronică. Am comunicat cu principalii operatori de dializă din România, le-am solicitat oficial o centralizare a datelor de la principalii operatori de dializă și am obținut următoarele informații:

Au răspuns operatorii care dețin aproximativ 78 de clinici de dializă din România, totalizând aproximativ 11.100 de persoane cu dializă. Reamintesc că în România vorbim în momentul de față de aproximativ 13.000 de persoane care efectuează dializă cronică. 

Subliniez că această categorie de pacienț, din păcate, a fost grav afectată de pandemie, înregistrându-se o rată de deces medie de aproximativ 25% la cazurile care au fost diagnosticate cu infecție SARS-CoV-2. 

Dintre aceste 11.100 de persoane care efectuează dializă, circa 6.341 de persoane au fost deja vaccinate cu prima doză, ceea ce arată un procent de până la 60% ca rată de acoperire vaccinală. Și-au exprimat acordul pentru vaccinare circa 70% dintre persoanele care efectuează dializă.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Din punctul nostru de vedere e un nivel satisfăcător de acoperire vaccinală. Cu cât numărul persoanelor vaccinate e mai mare, cu atât, evident, că beneficiile din punct de vedere practic, medical și epidemiologic vor fi mai mari.

Activitatea de vaccinare pentru persoanele cu dializă continuă, având în vedere că încă mai sunt persoane care doresc să se vaccienze, fie cu echipe mobile la centrele de dializă, fie pacienții sunt transportați cu prioriate la centrele de vaccinare la care sunt arondate centrele de dializă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
 

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță,   campanie vaccinare,   vaccin anti-COVID-19,   dializa