Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, ci câte persoane se vaccinează zilnic 

Valeriu Gheorghiță: Este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, ci câte persoane se vaccinează zilnic 

Un articol de: Elena Stanciu - 21 Apr 2021, 22:51
Valeriu Gheorghiță: Este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, ci câte persoane se vaccinează zilnic  Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că ritmul de imunizare a populației este unul bun și că nu a scăzut numărul românilor care doresc să se vaccineze. Gheorghiță spune că nu este relevant numărul de persoane care se află pe listele de așteptare ci cel al vaccinărilor zilnice, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate aproape 92.000 de persoane, la nivel național.

 

Valeriu Gheorghiță: Nu sunt mai puțini doritori pentru vaccinare. Sunt mai puține persoane pe listele de așteptare, ceea ce este foarte bine

 

”Sunt circa 170.000 – 180.000 de persoane, în momentul de față pe lista de așteptare. În ultimele 24 de ore au fost programate peste 95.000, din care 65.000 au fost programări direct în centrele de vaccinare pentru că ele nu mai au listă de așteptare.

Zilnic se actualizează în platfornă peste 100.000 de locuri. De plidă, mâine, în platformă vor apărea aproximativ 100.000 de locuri, dar nu sunt locuri pentru ziua de mâine, sunt locuri pentru următoarea săptămână”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la TVR.

Întrebat dacă sunt mai puțini doritori care se programează la vaccinare, medicul a precizat: ”Nu. Sunt mai puține persoane pe listele de așteptare, ceea ce este foarte bine pentru că nu este firesc să avem o listă de așteptare foarte lungă, în care oamenii să aștepte cu zilele sau cu săptămânile să se vaccineze, în condițiile în care avem o capacitate de vaccinare, în momentul de față, de peste 120.000, chiar aproape de 140.000 de persoane”.

De asemenea, întrebat de unde vin declarațiile din spațiul public despre un moment critic în campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a explicat: ”Eu cred că este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Astăzi au fost aproape 92.000 de persoane vaccinate. Vorbim de peste 2,8 milioane de persoane vaccinate în România, aproape 4,5 milioane de doze administrate. În ultimele două săptămâni am dublat aproape capacitatea și ritmul de vaccinate, de la circa 50.000 la 92.000 astăzi. De aceea, eu cred că ritmul de vaccinare a crescut. (...)  În momentul de față nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, este relevant câte persoane se vaccinează pe zi și zilnic, de aici înainte avem circa 90.000 de persoane programate pe următoarea săptămână. Programările se derulează în continuare”.

 

Gheorghiță: Eu sunt convins că putem atinge ținta de 60% din populație vaccinată până în septembrie

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Astfel, Valeriu Gheorghiță se declară încrezător că România poate atinge ținta de 60% din populație vaccinată până în septembrie.

”Eu sunt convins că putem să facem acest lucru. Asta nu înseamnă că atingem cu ușurință acest obiectiv sau că nu trebuie facem un efort în acest sens. Este un efort pe care trebuie să-l depunem cu toții, cei care coordonează activitățile de vacciare, instituțiile statului, dar și omul, în sine”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita,   campanie de vaccinare,   vaccinare anti-COVID-19