Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin boală (VIDEO)

Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin boală (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Mai 2021, 14:26
Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin boală (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că autoritățile estimează că, până la 1 august, aproximativ jumătate din populaţia României va avea o formă de imunitate faţă de infecţia cu coronavirus, fie prin vaccinare, fie ca urmare a trecerii prin boală.

Declarația a fost făcută în contextul în care relaxarea și mai mult a restricțiilor depinde de ritmul campaniei de vaccinare. Pe 13 mai, președintele Klaus Iohannis a enunțat noile obiective de imunizare. Se urmărește astfel vaccinarea a cinci milioane de români până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie și 7 milioane până la 1 august.

Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că la 1 august vom ajunge la un prag de imunitate colectivă de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin boală

 

Gheorghiță, despre țintele imunizării anti-COVID

 

„Ţintele şi obiectivele de vaccinare se bazează mai ales pe atingerea pragului de imunitate colectivă, care să îşi aducă beneficiile în ceea ce priveşte controlul epidemiologic. E și motivul pentru care ne dorim o amplificare a campaniei de vaccinare.

Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august, vom ajunge la un prag de imunitate colectivă cumulat de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2. 

Din fericire, situaţia epidemiologică la nivel naţional e bună, însă avem nevoie să consolidăm acest trend şi să asigurăm acea predicţie pe termen lung, încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxă etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...