Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă România și-a luat garanții privind datele de livrare: Am trimis o adresă oficială către Pfizer, dar nu s-a aprobat / Nu pot să vă spun date suplimentare despre AstraZeneca (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă România și-a luat garanții privind datele de livrare: Am trimis o adresă oficială către Pfizer, dar nu s-a aprobat / Nu pot să vă spun date suplimentare despre AstraZeneca (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2021, 15:46
Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă România și-a luat garanții privind datele de livrare: Am trimis o adresă oficială către Pfizer, dar nu s-a aprobat / Nu pot să vă spun date suplimentare despre AstraZeneca (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a fost întrebat dacă România și-a luat garanții cu privire la datele de livrare a vaccinurilor, în contextul în care atât compania Pfizer, cât și AstraZeneca – al cărei ser încă nu a primit undă verde la nivelul UE – au anunțat întârzieri.

Valeriu Gheorghiță, întrebat dacă România și-a luat garanții privind datele de livrare a vaccinurilor anti-COVID-19. Pfizer și AstraZeneca au anunțat întârzieri

 

„Pot să vă spun că am trimis o adresă oficială chiar și pentru compania Pfizer, pentru a obține o derogare, dacă vreți, de la termenele de livrare stabilite, și anume să ni se livreze cu trei zile mai devreme – adică, în loc de luni, să ne ajungă tranșele de vaccinuri vinerea. În felul acesta, nu am fi fost nevoiți să reprogramăm absolut nimic și puteam să asigurăm continuitatea campaniei de vaccinare, însă nu s-a autorizat, practic nu s-a aprobat această solicitare a noastră dintr-un motiv, din punctul nostru de vedere, pe care îl pot înțelege, și anume faptul că au mai fost solicitări similare și din partea altor țări, iar în situația în care s-ar crea acest precedent practic nu s-ar mai putea respecta niciun calendar de livrare”, a declarat Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă organizată marți.

Coordonatorul campaniei naționale susține că și alte țări se confruntă „cu aceleași dificultăți în continuitatea campaniei de vaccinare” anti-COVID-19.

„Este o situație care este cunoscută și altor țări, și alte țări se confruntă cu aceleași dificultăți în continuitatea activităților de vaccinare, și alte țări au fost nevoite să diminueze numărul de persoane vaccinate, altele au decalat rapelul. Așa cum am mai spus mai devreme, în fiecare țară, în funcție de situația epidemiologică, s-au luat soluțiile care au fost potrivite pentru respectiva situație”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Cât despre eventuale garanții din partea companiei AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță a declarat că în acest moment nu poate oferi date suplimentare.

„În ceea ce privește compania AstraZeneca, neavând în momentul de față un calendar de livrare stabilit, nu pot să vă spun date suplimentare”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță.

 

Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță,   vaccin anti-COVID-19,   pandemie de coronavirus