Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și va putea vizualiza câte persoane se află în față

Valeriu Gheorghiță: Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și va putea vizualiza câte persoane se află în față

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 19:15
Valeriu Gheorghiță: Lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie. Fiecare persoană va putea opta pentru un centru de vaccinare și va putea vizualiza câte persoane se află în față Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Lista de așteptare va fi disponibilă pe platforma de vaccinare anti-COVID-19 din data de 15 martie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, care a explicat că, prin operaționalizare listei, fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare și „va putea vizualiza câte persoane se află în față”.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, despre operaționalizarea listei de așteptare

 

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre. Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Or, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică, la Digi 24, potrivit News.ro.

După ce va deveni disponibilă lista de așteptare, spune Valeriu Gheorghiță, programarea efectivă se va efectua doar prin intermediul ei.

„Trebuie să ţinem cont de un aspect – după ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic, nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a debutat în decembrie 2020, iar de atunci au fost administrate peste 1,53 milioane de doze de ser, la 915.761 de persoane. 

Potrivit autorităților, luni, va sosi în România o nouă tranșă din vaccinul Pfizer-BioNTech, constând în 214.110 doze.

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță,   pandemie de coronavirus,   vaccin anti-COVID-19