Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiţă: Lucrurile pot scăpa foarte ușor de sub control, deci e importantă respectarea măsurilor de prevenţie / Media vârstei la pacientul COVID-19 a scăzut destul de mult

Valeriu Gheorghiţă: Lucrurile pot scăpa foarte ușor de sub control, deci e importantă respectarea măsurilor de prevenţie / Media vârstei la pacientul COVID-19 a scăzut destul de mult

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Mar 2021, 07:16
Valeriu Gheorghiţă: Lucrurile pot scăpa foarte ușor de sub control, deci e importantă respectarea măsurilor de prevenţie /  Media vârstei la pacientul COVID-19 a scăzut destul de mult Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că măsurile de prevenție trebuie respectate în continuare, în paralel cu vaccinarea, deoarece „în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor”. Medicul a mai afirmat că strategia de vaccinare ar trebui modificată, dat fiind că, din cauza tulpinii britanice de coronavirus, media de vârstă a pacienților a scăzut, deci mai mulți tineri ajung să se interneze cu COVID-19.

 

Valeriu Gheorghiţă, despre evoluția epidemiei de coronavirus: Pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor

 

„Este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenţie, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline. Impactul vaccinării, după cum am observat, apare după un interval de circa o lună - o lună şi jumătate, deci beneficiile nu sunt imediate. Deci e important ca aceste două măsuri -  respectarea măsurilor de prevenţie, restricţiile care sunt impuse, pe lângă vaccinare - trebuie să fie cât se poate de bine gestionate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, pentru Antena 3.

Gheorghiță a vorbit și despre sechelele care apar în cazul celor care au trecut prin boală.

 

Valeriu Gheorghiţă susține că destul de mulţi tineri ajung în spitale din cauza tulpinii britanice de coronavirus

 

Medicul militar a mai spus că media de vârstă a celor internați în spitale cu COVID-19, de când se răspândește tulpina britanică, a scăzut destul de mult. Prin urmare, consideră el, strategia de luptă cu epidemia și strategia de vaccinare trebuie adaptate.

„Vedem, în contextul actual al infecţiei cu această tulpină britanică, faptul că avem destul de mulţi tineri infectaţi şi media vârstei la pacientul care se internează a scăzut destul de mult. De aceea trebuie să ne adaptăm din punct de vedere al strategiei, inclusiv strategia de vaccinare. Şi ne uităm la ce se întâmplă în Centrul Vechi al Capitalei. Este important să asigurăm şi vaccinarea celor tineri tocmai pentru că ei reprezintă persoanele active şi cei care plimbă virusul dintr-o parte în alta”, a explicat medicul militar.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Gheorghiță a punctat că, totuși, nu trebuie să uităm de vaccinarea anti-COVID-19 a celor vulnerabili: „Deci aceste două etape trebuie să meargă în paralel şi acesta este şi motivul, din 15 martie vom deschide şi etapa a treia”.

Valeriu Gheorghiță a mai afirmat că România va trece și la imunizarea tinerilor dacă dacă va exista indicaţia pentru vaccinarea unor grupe de vârstă de sub 18 ani.

Luni va ajunge în România încă o tranșă de vaccinuri Pfizer - BioNTech. Este vorba despre 224.640 de doze, care vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Ele vor fi apoi distribuite la centrele de depozitare din țară.