Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Medicilor de familie le solicit cât se poate de mult implicarea în campania de vaccinare anti-COVID-19. Mă aștept să participe în număr cât mai mare la acest demers (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Medicilor de familie le solicit cât se poate de mult implicarea în campania de vaccinare anti-COVID-19. Mă aștept să participe în număr cât mai mare la acest demers (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mai 2021, 14:15
Valeriu Gheorghiță: Medicilor de familie le solicit cât se poate de mult implicarea în campania de vaccinare anti-COVID-19. Mă aștept să participe în număr cât mai mare la acest demers (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că a început deja campania de imunizare prin intermediul medicilor de familie. Serul folosit e cel de la Johnson & Johnson. El și-a manifestat speranța că tot mai mulți medici de familie se vor implica în acest demers.

Valeriu Gheorghiță: Medicilor de familie le solicit cât se poate de mult implicarea în campania de vaccinare anti-COVID-19. Mă aștept să participe în număr cât mai mare la acest demers

 

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie

 

„Azi a fost anunțată demararea campaniei de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. În urma centralizării datelor din fiecare județ, vorbim de peste 3.000 de medici de familie care și-au arătat disponibilitatea de a participa. Momentul a fost, din punctul nostru de vedere, pregătit în sensul în care am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea de vaccinare, s-a stabilit că într-o primă etapă vom distribui vaccin de la Johnson & Johnson.

Încă de săptămâna trecută au fost distribuite în 11 județe peste 12.440 de doze de la Johnson & Johnson. Azi se completează până la 20 de județe, adică 18.000 de doze. Toate dozele au fost distribuite la toate centrele de depozitarea. Deci DSP-urile trebuie să ceară necesarul d e doze de la centre, apoi să asigure distribuirea lor către medicii de familie. Se distribuie și materialele necesare. 

Deja a început campania de vaccinare. În Bihor au fost introduse în Registrul electronic național 10 persoane vaccinate, în Mehedinți erau 7 persoane. Sigur la final vom avea mult mai multe persoane vaccinate. Mă aștept ca progresiv tot mai mulți medici de familie să înceapă această activitate

Aș face un apel. Și azi am solicitat DSP-urilor să ne implicăm mai mult pentru a asigura distribuirea cu celeritate a dozelor de vaccin.Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Medicilor de familie le solicit cât se poate de mult implicarea în această campanie de vaccinare. Înțeleg efortul pe care cu toți l-am făcut, dar mă aștept ca un număr mai mare de medici de familie să-și arate disponibilitatea de a participa la acest demers”, a declarat Valeriu Gheorghiță.