Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm la un val 4 al pandemiei și durata și intensitatea lui depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Vaccinurile au eficiență pe toate tulpinile mutante (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm la un val 4 al pandemiei și durata și intensitatea lui depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Vaccinurile au eficiență pe toate tulpinile mutante (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 05 Iun 2021, 18:50
Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm la un val 4 al pandemiei și durata și intensitatea lui depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Vaccinurile au eficiență pe toate tulpinile mutante (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

În ciuda cifrelor încurajatoare, nu trebuie să ne relaxăm, căci vine al patrulea val al pandemiei. Avertismentul a fost dat de coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, care e de părere că durata și intensitatea acestui nou val țin doar de modul în care populația va înțelege să se protejeze. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Valeriu Gheorghiță, despre al patrulea val al pandemiei de coronavirus

 

„Ne așteptăm la un val 4 și durata și intensitatea valului 4 depind de cât de bine vom fi protejați la nivel de colectivitate. Tocmai de aceea, e important să înțelegem că nu a trecut această pandemie, virusul este în continuare circulant și riscul tulpinilor virale mutante este crescut, atâta vreme cât încă avem populație susceptibilă la boală. 

Datele din Marea Britanie ne arată că persoanele nevacinate au un risc crescut de 20 ori să facă boala, mai ales tulpina indiană, denumită Delta. Din fericire, vaccinurile actuale au eficiență pe toate tulpinile mutante”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit Știrilor B1 TV, prezentate de Dan Gabor. 

„Preocuparea noastră imediată este de a aduce vaccinul mai aproape de oameni, mai aproape de beneficiari, mai ales în mediu rural, unde astăzi sunt echipe mobile, care vaccinează și care pot să ofere acest beneficiu către sute de persoane în mediul rural. 

Mă bucur că aceste centre mobile au succes. De altfel, țin legătura cu colegii mei din teritoriu și îmi transmit că în fiecare zi sunt vaccinate câteva sute de persoane în aceste localități din mediul rural”, a mai afirmat Gheorghiță. 
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...