Valeriu Gheorghiță: Numărul de centre de vaccinare active se va reduce, pentru a putea deservi activitățile din rural cu ajutorul echipelor mobile și ținând cont de adresabilitatea oamenilor (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Numărul de centre de vaccinare active se va reduce, pentru a putea deservi activitățile din rural cu ajutorul echipelor mobile și ținând cont de adresabilitatea oamenilor (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, joi, că parte din centrele de vaccinare vor fi închise temporar, ținând cont de „adresabilitatea oamenilor”. Eforturile vor fi concetrate către imunizarea persoanelor din mediul rural. Aceste centre vor fi redeschise dacă va exista cerere din partea populației pentru vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: Numărul de centre de vaccinare active se va reduce, pentru a putea deservi activitățile din rural cu ajutorul echipelor mobile și ținând cont de adresabilitatea oamenilor

Valeriu Gheorghiță, despre centrele de vaccinare anti-COVID-19

„Avem în total 797 de centre de vaccinare cu 1.268 de fluxuri, dar, în perioada următoare, foarte probabil numărul de centre active se va reduce tocmai pentru a putea deservi activitățile din rural cu ajutorul echipelor mobile și ținând cont de adresabilitatea oamenilor către aceste centre fixe. Centrele vor fi parte din ele sistate temporar, ele pot fi reactivate temporar în funcție de numărul de persoane care li se adresează”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că, în acest moment, sunt 577 de centre de vaccinare care administrează serul de la Pfizer, 114 pentru serul Moderna, 44 pentru vaccinul AstraZeneca și 62 pentru administrarea vaccinului dezvotat de Johnson & Johnson.

Gheorghiță a mai spus că există solicitări din teritoriu să fie deschise noi centre pentru administrarea serului Johnson & Johnson.

„Din datele centralizate în ziua precedentă în ceea ce priveşte activitatea centrelor de vaccinare, vă pot spune că 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea, alte 136 de fluxuri de vaccinare şi-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt în continuare active, iar pentru 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru de la 12 ore la 6 ore sau sunt centre care au program chiar de 4 ore”, a susținut șeful CNCAV.

Urmăriți B1TV.ro și pe