Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Parte din centrele de vaccinare în momentul de față nu sunt deschise pentru programare, mai ales din mediul rural (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Parte din centrele de vaccinare în momentul de față nu sunt deschise pentru programare, mai ales din mediul rural (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2021, 16:07
Valeriu Gheorghiță: Parte din centrele de vaccinare în momentul de față nu sunt deschise pentru programare, mai ales din mediul rural (VIDEO) foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că o parte dintre centrele de vaccinare nu sunt deschise pentru programare în momentul de față, „mai ales din mediul rural”, și susține că „riscul principal” este în aglomerările urbane.

Valeriu Gheorghiță, despre situația centrelor de vaccinare din mediul rural

 

„Parte din centrele de vaccinare în momentul de față nu sunt deschise pentru programare, mai ales din mediul rural. Din punct de vedere epidemiologic, riscul principal este în aglomerările urbane, unde avem o interacțiune mare de persoane și de aici practic pornesc focarele de îmbolnăvire și de răspândire. Or, din acest punct de vedere, chiar la nivelul Strategiei este prevăzut acest criteriu epidemiologic de alocare a dozelor către zonele în care avem o incidență mare a cazurilor de îmbolnăvire. Or, din acest punct de vedere, în zonele rurale cu siguranță este foarte important să asigurăm cât mai rapid vaccinarea persoanelor vulnerabile, în mod deosebit a celor cu boli cronice și persoanele vârstnice. În momentul în care vom avea practic disponibile aceste doze, vor fi deschise și acele centre de vaccinare din proximitatea localităților și, de asemenea, vor fi alocate acele centre mobile de vaccinare pentru a asigura accesul la vaccinarea persoanelor din respectivele localități”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

 

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a precizat că la ora actuală există 583 de centre de vaccinare la nivel național

„Legat de numărul centrelor de vaccinare de la acest moment. Pentru că au fost informații în spațiul public legat de numărul centrelor de vaccinare destinate pentru populația generală și, de asemenea, numărul de centre de vaccinare care este destinat pentru vaccinarea unităților care asigură doar personalul propriu. Din acest punct de vedere, în total, la acest moment, avem 583 de centre active, dintre care pentru etapa I din unitățile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă sunt 269 de centre care practic continuă activitatea de vaccinare pentru asigurarea rapelului. Pentru etapa a II-a sunt 212 centre de vaccinare, cu 337 de fluxuri, ceea ce asigură o capacitate de peste 20.220 de locuri pentru vaccinare și acestea sunt adresate personalului cu risc de a dezvolta forme severe, persoanele peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice și respectiv parte din persoanele care deservesc activități esențiale. La aceste 212 centre se mai adaugă 60 de centre din rețeaua Ministerului Apărării Naționale, cărora le revin 1.000 de doze pe zi în toată țara, respectiv 42 de centre din rețeaua Ministerului Afacerilor Interne, cărora le revin de asemenea 1.000 de doze zilnic, ceea ce reprezintă un total de 5% pentru fiecare minister cu rețea proprie din numărul total de doze disponibile pentru o zi”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, în conferința de presă de marți.

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță