Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV: Sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccinuri pe care le avem. Scade inclusiv riscul de infecție asimptomatică și implicit scade transmiterea (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV: Sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccinuri pe care le avem. Scade inclusiv riscul de infecție asimptomatică și implicit scade transmiterea (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Mar 2021, 20:52
Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV: Sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccinuri pe care le avem. Scade inclusiv riscul de infecție asimptomatică și implicit scade transmiterea (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a explicat că „sunt beneficii maximale” pentru toate tipurile de ser pe care le are România la dispoziție – Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford.

În ultimă instanță, a explicat Valeriu Gheorghiță miercuri seară la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, interesul principal este acela de a nu mai avea oameni care fac forme severe de infecție cu SARS-CoV-2 și de a scădea presiune pe sistemul sanitar. Chiar și așa, a explicat medicul militar, există deja date care arată că vaccinul reduce inclusiv riscul de infectare asimptomatică, deci implicit se reduce și transmiterea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Valeriu Gheorghiță, pe B1 TV, despre cele trei tipuri de vaccin pe care le are la dispoziție România

 

Întrebat dacă nu cumva faptul că oamenii au posibilitatea să își aleagă un centru de vaccinare care face un anume tip de vaccin va duce la situația în care unele centre vor fi aglomerate, iar altele se vor goli, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Ba da, probabil că pentru anumite centre se va întâmpla acest lucru, însă cred că și aici trebuie înțelese și poate explicate mai bine beneficiile vaccinării. Pentru că ceea ce ne interesează în ultimă instanță este să nu mai avem oameni care fac forme severe din cauza acestei maladii, care nu mai ajung în spital și care nu mai mor, nu își mai pierd viața din cauza acestei boli. Or, din acest punct de vedere, sunt beneficii maximale pentru toate tipurile de vaccinuri pe care noi le avem la dispoziție”.

„Din toate aceste motive și pentru aceste motive este important ca noi să ne vaccinăm cât mai mulți, folosind toate tipurile de vaccinuri disponibile. În ultimă instanță, toate fac același lucru. Nu există unul dintre ele care să arate 100% protecție față de infecția asimptomatică. Ceea ce ne interesează este să nu avem forme severe, să nu avem oameni care ajung în spital, să scădem presiunea pe sistemul medical și să nu afectăm calitatea vieții a fiecărei persoane care eventual ar face infecție”, a mai spus oficialul.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că „apar din ce în ce mai multe date legate chiar de infecția asimptomatică și care arată că scade inclusiv riscul de infecție asimptomatică, și implicit scade transmiterea”.

„Chiar și la persoanele care fac, totuși, infecție cu SARS-CoV-2 după ce au fost vaccinate, de pildă, cu prima doză până la apariția răspunsului imun, s-a observat că nivelul încărcăturii virale ale acelor persoane este de cel puțin patru ori mai redus decât persoanele nevaccinate. Or, implicit, cantitatea de virus din secrețiile respiratorii va fi mult mai mică, deci va scădea transmiterea și acest lucru se corelează și cu scăderea severității bolii. Cu cât încărcătură de virus, încărcătura virală, este mai crescută, cu atât leziunile și activarea inflamatorie pe care le produce această infecție va fi mai crescută, evident. Deci, categoric, vorbim de beneficii indiscutabile ale vaccinării în raport cu formele severe de boală, în raport cu internarea, în raport cu numărul de decese”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță,   campanie de vaccinare,   vaccin anti-COVID-19