Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la programarea pe liste suplimentare și alegerea vaccinului de către persoana care vrea să se imunizeze (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la programarea pe liste suplimentare și alegerea vaccinului de către persoana care vrea să se imunizeze (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Mar 2021, 15:38
Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la programarea pe liste suplimentare și alegerea vaccinului de către persoana care vrea să se imunizeze (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Vlaeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că odată cu deschiderea centrelor listelor suplimentare pentru programarea la vaccinul anti-COVID, oamenii tot nu vor putea alege cu ce ser se vor imuniza. Însă, medicul atrage atenția asupra faptului că centrele de vaccinare ar putea fi organizate în funcție de serul pe care îl vor folosi pentru vaccinarea populației.

Fiecare centru de vaccinare va avea lista de așteptare proprie și practic persoana la momentul programării, va trece pe lista de așteptare a centrului pentru care optează să se vaccineze și va putea vizualiza câte persoane sunt în față: 10 – 100- 1.000 sau peste”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă o persoană va putea alege și cu ce tip de ser se vaccinează, medicul Valeriu Ghoerghiță a precizat:

„Nu, după cum am spus, organizarea centrelor de vaccinare presupune existența unui singur timp de vaccin, într-un singur centru de vaccinare, deci vor fi centre mono vaccin.

Majoritatea, evident, că vor fi centre unde vor fi distribuite vaccinurile de la compania BioNTech Pfizer pentru că sunt cele mai multe doze disponibile și au cea mai largă categorie de vârstă pe care o acoperă conform indicațiilor, de la categoriile de vârstă în sus.

Ca număr de centre vom avea centre cu AstraZeneca, după numărul celor de la fizer și cele mai puține vor fi cele de la Moderna, unde avem cel mai mic număr de doze disponibile. Arondarea geografică și distribuția acestor centre la nivelul fiecărui județ va fi stabilită în funcție de caracteristicile demografice ale populației respective. Evident, unde avem populație vârstnică vom avea un anumit tip de vaccin, unde avem mai mult populație tânără vor fi cele trei tipuri de vaccin disponibile, care acoperă acea grupă de vârstă. În funcție de tipul și de data rapelului, persoana va putea intui ce tip de vaccin va primi, dar nu vei vedea pe centru respectiv Pfizer, Moderna sau vaccin de la AstraZeneca sau Johnson & Johnson ulterior. Este important să asigurăm vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în timpul conferinței de presă de marți.

 

Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita,   vaccinare anti-covid romania