Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Primele centre de vaccinare de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie

Valeriu Gheorghiță: Primele centre de vaccinare de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie

Un articol de: Raluca Tindeche - 19 Apr 2021, 16:15
Valeriu Gheorghiță: Primele centre de vaccinare de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat, luni, că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie, potrivit Agerpres. 

Într-o emisiune la Digi FM, el a spus că persoanele care se vor vaccina în aceste centre vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare.

"Pentru persoanele respective, care nu cred că sunt foarte puţine, ţinând cont că vorbim de circa 50% din populaţia României care trăieşte în mediul rural, trebuie să găsim alte metode pentru a ajunge să se vaccineze şi anume prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul centrelor mobile de vaccinare şi prin creşterea accesului la vaccinare în centrele deja fixe. Ne gândim din ce în ce mai mult la schimbarea modalităţii de programare cel puţin pentru centrele care sunt în mediul rural şi anume să existe chiar posibilitatea de adresare directă la centrul de vaccinare sau printr-o anunţare prin intermediul telefonului. Să se sune, să îţi faci o programare în centrul respectiv, dar care să fie mult mai uşor şi să nu fie condiţionată.

Să sune, pur şi simplu, direct la centrul de vaccinare, îşi stabileşte ziua în care poate să se prezinte şi să se prezinte la centrul de vaccinare. Pentru că, într-adevăr, platforma ne ajută foarte mult şi colegii de la STS au muncit extrem de mult în toată această perioadă şi sub presiunea timpului întotdeauna, însă cred că pentru o bună parte din locuitorii din mediul rural, mai ales cei vârstnici, cei vulnerabili această platformă nu este uşor accesibilă", a spus el, la Digi FM.

"Ne aşteptăm la creşterea în continuare a ritmului de vaccinare. Nu ne-am făcut un obiectiv din a avea liste de aşteptare foarte lungi, de a avea un timp crescut de aşteptare. Eu cred că situaţia ideală este atunci când o persoană se trezeşte dimineaţă, vrea să se vaccineze şi să poată să facă acest lucru chiar în aceeaşi zi. (...) Nu îmi doresc să avem liste de aşteptare, îmi doresc în schimb o adresabilitate crescută la vaccinare şi, dacă se poate, cu timp de aşteptare cât mai redus", a mai spus Gheorghiţă. 

 

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita