Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Probabil că vom avea cel puțin un milion de doze de vaccin anti-COVID disponibile în prima tranșă, doze care ne vor permite asigurarea vaccinării personalului medical și medico-social (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Probabil că vom avea cel puțin un milion de doze de vaccin anti-COVID disponibile în prima tranșă, doze care ne vor permite asigurarea vaccinării personalului medical și medico-social (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 04 Dec 2020, 17:02
Valeriu Gheorghiță: Probabil că vom avea cel puțin un milion de doze de vaccin anti-COVID disponibile în prima tranșă, doze care ne vor permite asigurarea vaccinării personalului medical și medico-social (VIDEO) Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, a declarat vineri că în prima etapă, România ar putea primi aproximativ un milion de doze din vaccinul anti-COVID-19, doze care vor permite imunizarea personalului medical și medico-social.

 

Valeriu Gheorghiță: În prima etapă, vor fi vaccinați circa 500.000 de lucrători în sistemul medical și circa 3.500 de angajați în domeniul  asistenței medico-sociale

 

Întrebat în cadrul conferinței de presă care a avut loc la finalul prezentării Strategiei Naționale de Vaccinare dacă există o estimare cu privire la numărul de persoane care vor fi vaccinate în prima etapă și dacă un prim import de vaccin ar urma să acopere acest necesar, Valeriu Gheorghiță a explicat: „Avem o estimare, vorbim de circa 500.000 de lucrători în sistemul medical, atât parte medicală, cât și nemedicală, și circa 3.500 de angajați în domeniul asistenței medico-sociale, ceea ce înseamnă că dacă vom avea un vaccin disponibil în perioada imediat următoare, în baza unui calendar de livrare așa cum el se preconizează – depinde de tipul vaccinului care va primi în final aprobarea – probabil că vom avea cel puțin un milion de doze disponibile  în prima tranșă, doze care ne vor permite asigurarea vaccinării întregului sistem medical și medico-social din prima etapă”.

 

Valeriu Gheorghiță: În primele 6 luni vom imuniza peste 13 milioane de persoane

 

Totodată, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că ținta avută în vedere de autorități este ca în primele șase luni să fie vaccinate peste 13 milioane de persoane.

”Vorbim şi de centre de vaccinare în afara unităţilor medicale, ele sunt estimate la 900 de centre la nivel naţional, care vor asigura circa 5.000 persoane pe lună în fiecare centru. În primele 6 luni vom imuniza peste 13 milioane de persoane, fapt care ne creează perspectiva atingerii imunizării populaţiei generale de 65-70%. Vor fi şi caravane mobile care vor asigura vaccinarea persoanelor cu un acces limitat de vaccinare cum sunt cei din cămine, precum şi altă populaţie din anumite localităţi, unde deplasarea se face cu dificultate. Centre de tip Drive-Through organizate în marile aglomerări urbane şi care deserveasc populaţia tânără, sănătoasă”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: Probabil că vom avea cel puțin un milion de doze de vaccin anti-COVID disponibile în prima tranșă, doze care ne vor permite asigurarea vaccinării personalului medical și medico-socialBătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita,   COVID-19