Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță recunoaște că vaccinarea la domiciliu este una anevoioasă: "Resursa umană, principala limitare la acest moment" (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță recunoaște că vaccinarea la domiciliu este una anevoioasă: "Resursa umană, principala limitare la acest moment" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 02 Mar 2021, 14:44
Valeriu Gheorghiță recunoaște că vaccinarea la domiciliu este una anevoioasă: "Resursa umană, principala limitare la acest moment" (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiță a declarat marți că numărul echipelor mobile este stabilit de către DSP-uri la nivelul județelor. Acesta a recunoscut că vaccinarea persoanelor la domiciliu este una anevoioasă dar situația va fi îmbunătățită în perioada următoare:

“Fiecare județ, fiecare DSP, în funcție de numărul persoanelor care se află în evidență și care necesită vaccinare la domiciliu cu echipe mobile constituie un număr corespunzător de echipe mobile și stabilește traseul pe care acestea îl va desfășura. Numărul acestor echipe mobile variază de la un județ la altul, atât în funcție de resursa umană, principala limitare la acest moment. Tot cu sprijinul echipelor moblie asigurăm vaccinarea persoanelor fără adăpost, respectiv a persoanelor din centrele rezidențiale, sociale, respectiv a persoanelor din centrele de dializă. Au fost folosite echipe suplimentare și pentru vaccinarea personalului din învățământ.

Vaccinarea persoanelor de la domiciliu este anevoios, se desfășoară mai lent comparativ cu ritmul de vaccinare pentru celelalte prsoane din etapa a doua. Cu siguranță vom câștiga în perioada următoare și vom reuși să vaccinăm mai mult în perioada următoare. Este o activitate în plină desfășurare, umăruld e echipe mobile variază de la un județ la atul.”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

 

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita