Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: "Românii își doresc în continuare să se vaccineze și să se prezinte direct la centrele de vaccinare"

Valeriu Gheorghiță: "Românii își doresc în continuare să se vaccineze și să se prezinte direct la centrele de vaccinare"

Un articol de: George Lupu - 18 Mai 2021, 13:17
Valeriu Gheorghiță: "Românii își doresc în continuare să se vaccineze și să se prezinte direct la centrele de vaccinare" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat marți că datele din ultima săptămână privind imunizrea populației împotriva COVID-19, indică faptul că există în continuare un interes al românilor pentru vaccinare, având în vedere numărul mare de persoane care s-au prezentat fără programare pentru a primi doza 1:

“În perioada 10-17 mai au fost vaccinate cu prima doză 329.073 de persoane. Am făcut o evaluare a numărului de persoane programate penru prima doză, respectiv persoanele vaccinatre fără programare. În același interval de timp au fost vaccinate cu doza 1 fără programare 222.413 persoane, ceea ce înseamnă din totalul celor vaccinați cu doza 1 în acest interval de timp, 67,58%.

Acest lucru confirmă faptul că oamenii își doresc să se vaccineze și să se prezinte direct la centrele de vaccinare, față de numărul celor care s-au vaccinat cu doza 1, cu programare.

De asemenea, de la debutul campaniei de vaccinare și până la acest moment au fost vaccinate 17.855 de persoane cetățeni străini, din UE, Elveția și alte țări terțe, conform strategiei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita,   campania de vaccinare