Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: Se analizează o serie de variante prin care să se deschidă progresiv anumite domenii de activitate cum ar fi HoReCa

Valeriu Gheorghiță: Se analizează o serie de variante prin care să se deschidă progresiv anumite domenii de activitate cum ar fi HoReCa

Un articol de: George Lupu - 20 Apr 2021, 15:16
Valeriu Gheorghiță: Se analizează o serie de variante prin care să se deschidă progresiv anumite domenii de activitate cum ar fi HoReCa Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiță a declarat marți că se analizează o serie de variante prin care să se deschidă progresiv anumite domenii de activitate cum ar fi HoReCa sau turism:

“Nu vorbim de decizii care să fie deja luate, dar se analizează o serie de variante prin care să se deschidă progresiv anumite domenii de activitate cum ar fi HoReCa, turism, tocmai prin faptul că un procent tot mai mare de persoane încep să se vaccineze.

Este important atât pentru mediul economic, cât și pentru persoane să aibă acces la aceste servicii. Nu s-a stabilit. Este un comitet pe care l-a anunțat domnul prim-ministru care lucrează la detalii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a vorbit și despre posibilitatea ca restaurantele să funcționeze indiferent de incidența din localitatea respectivă:

Dacă un număr mai mare de angajați vor fi vaccinați, atunci riscul de îmbolnăvire între angajați se reduce semnificativ. De asemenea, cei care se prezintă pentru acele servicii sunt într-un procent mare, fie vaccinați, fie au dovada că au trecut prin infecție sau au un test negativ, atunci se pot deschide aceste servicii la un procent mai mare de persoane, indiferent de rata de incidență din localitatea sau județul respectiv. Sunt chestiuni tehnice care vor fi discutate cu experții”, a mai preciat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a subliniat că nu s-a luat în calcul posibilitatea de a condiționa accesul la aceste serviciid e prezentarea unei dovezi de vaccinare:

“În momentul de față nu s-a luat în calcul acest lucru. Importantă este siguranța oamenilor care se prezintă pentru un serviciu indiferent de natura lui”.

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita