Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Ghoerghiță, despre cum se va realiza imunizarea în localitățile care nu au centre de vaccinare sau în care nu există personal suficient: Lucrăm la amenajarea centrelor mobile de vaccinare (VIDEO)

Valeriu Ghoerghiță, despre cum se va realiza imunizarea în localitățile care nu au centre de vaccinare sau în care nu există personal suficient: Lucrăm la amenajarea centrelor mobile de vaccinare (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 23 Feb 2021, 15:13
Valeriu Ghoerghiță, despre cum se va realiza imunizarea în localitățile care nu au centre de vaccinare sau în care nu există personal suficient: Lucrăm la amenajarea centrelor mobile de vaccinare (VIDEO) Foto. Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Medicul Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a explicat cum se va putea realiza imunizarea împotriva COVID-19, în zonele în care nu se pot amenaja centre de vaccinare sau în care nu a fost asigurat personalul necesar pentru realizarea procesului de vaccinare.

„Metodologia prevede foarte clar că personalul din centrele de vaccinare poate să fie detașat, delegat sau să încheie aceste contracte de prestări servicii, între reprezentanții autorităților locale și personalul vaccinator.

În plus, vorbim de activități pe bază de voluntariat, reprezentântate  de rezidenții și studenții la medicină, care pot să desfășoare activitate sub îndrumarea unui medic coordonator, medic specialist sau medic primar. Din acest punct de vedere, mai ales în situațiiel localităților care nu au un centru de vaccinare sau pentru care accesul la un centru de vaccinare se face cu dificultate, noi lucrăm în acest moment la amenajarea acelor centre mobile de vaccinare, în care vom opera cu resursă umană de la nivelul fiecărui județ, chiar dacă nu vorbim de localitatea pentru care acel centru este destinată, iar parte din persoanlul din aceste centre și echipe mobile de vaccinare va proveni și din MAPN și MAI.

După jumătatea lunii martie, vom avea disponibile aceste unități mobile în care vom începe vaccinarea în aceste localități, sigur în momentul în care vom avea și un număr necesar și suficient de doze prin care putem să facem acest lucru.

Analizăm posibilitatea de a aloca, cu prioritate, vaccinuri, către acele localități care înregistrează un număr mare al cazurilor de COVID-19 și ne gândim la posibilitatea de vaccinare chiar în localitățile carantinate. Din acest punct de vedere putem interveni cu aceste unități mobile”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Citeşte mai multe despre:   valeriu gheorghita,   vaccinare anti-covid romania