Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Ghoerghiță, despre reacțiile adverse mai frecvente, întâlnite în cazul imunizării cu AstraZeneca: Ține de reactogentitatea vaccinului și de modalitatea de răspuns a organismului nostru (VIDEO)

Valeriu Ghoerghiță, despre reacțiile adverse mai frecvente, întâlnite în cazul imunizării cu AstraZeneca: Ține de reactogentitatea vaccinului și de modalitatea de răspuns a organismului nostru (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 23 Feb 2021, 15:30
Valeriu Ghoerghiță, despre reacțiile adverse mai frecvente, întâlnite în cazul imunizării cu AstraZeneca: Ține de reactogentitatea vaccinului și de modalitatea de răspuns a organismului nostru (VIDEO) Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Eveniment

În timpul conferinței de presă de marți, medicul Valeriu Gheorghiță a fost întrebat care este motivul pentru care au fost semnalate mai multe reacții adverse în cazul vaccinului AstraZeneca. Coordonatorul campaniei de vaccinare a detaliat faptul că aceste reacții sunt date de reactogentiatea vaccinului, dar și de modul în care fiecare organism uman reacționează la vectorul viral și la proteina Spike.

„Explicația este legată de reactogenitatea acestui vaccin. Este un alt tip de vaccin, folosește un vector viral, dar pot să vă spun că nu sunt neapărat reacții adverse mai grave, sunt poate mai frecvente decât vaccinurile care folosesc o altă tehnologie, însă particularitatea este legată că la cea de-a doua doză, rata de reacții adverse este mult mai scăzută, comparativ cu vaccinurile care folosesc platforma de ARN mesager, unde am observat că la doza a doua, frecvența reacțiilor adverse este mai mare decât după prima doză.

Repet, ține de reactogentitatea vaccinului și ține de modalitatea de răspuns a organismului nostru, față de acest timp de anrigent, față de vaccinul bazat pe vector viral, organismul reacționează atât față de vector, cât și față de antigen, adică proteina Spike. La a doua doză frecvența reacțiilor adverse este mai mică față de prima doză”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

 

Citeşte mai multe despre:   valeriu gheorghita,   vaccin anti-Covid,   AstraZeneca