Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Adrian Marinescu, despre al doilea val: “Ar fi scenariul prost la care am ajunge dacă în zilele care urmează nu am face ceea ce trebuie” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Adrian Marinescu, despre al doilea val: “Ar fi scenariul prost la care am ajunge dacă în zilele care urmează nu am face ceea ce trebuie” (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 18 Mai 2020, 00:10
CORONAVIRUS | Adrian Marinescu, despre al doilea val: “Ar fi scenariul prost la care am ajunge dacă în zilele care urmează nu am face ceea ce trebuie” (VIDEO) Foto: https://www.facebook.com/Dr-Adrian-Marinescu Eveniment

Adrian Marinescu, medic primar Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a declarant, duminică, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că un secenariu prost pentru valul al doilea al panedemiei de coronavirus ar fi cel ”la care am ajunge dacă în zilele care urmează nu am face ceea ce trebuie”.

Acesta a mai adăugat că sunt două scenarii pentru un al doilea val.

”Sigur că va fi un număr ceva mai mare îmbolnăviri. Asta s-a întâmplat în toate țările unde a existat relaxare, dar una e să ai o variantă rezonabilă, adică să fie o creștere, câteva zeci de cazuri și să se estompeze la un moment dat, și altceva e să fie o creștere importantă cu apariția unor focare. De fapt al doilea val ar fi scenariul prost la care am ajunge dacă în zilele care urmează și în aceste două săptămâni nu am face ceea ce trebuie”, a menționat medicul.

Adrian Marinescu a mai spus că dacă situațiile din punctele de trecere de frontieră, în care oamenii nu respectă măsurile de distanțare socială, vor continua e clar că o să crească numărul de îmbolnăviri.

Mai mult, el consideră că va crește atât de mult încât vom vorbi de un alt val.

Cu toate acestea, Adrian Marinescu nu crede în acest val, pentru că nu consideră că vor fi atâtea derapaje.

”Eu sper că lumea va înțelege că aceste zile nu au fost o experiență pozitivă, ba dimpotrivă, și că începând de mâine lucrurile trebuie să se echilibreze, așa cum am făcut și până acum. Și atunci să fie acel val mult mai târziu, undeva în toamnă, și să fie de o intensitate mai mica”, a completat acesta.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Medicul Adrian Streinu-Cercel: ”Al doilea val al pandemiei va veni oricum”

 

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat că dacă vrem să amânam un varf doi, ”pentru că el va veni oricum”, trebuie sa menținem măsurile de distanțare socială și măsurile de igienă.

De asemenea, el a atras atenția că este foarte importantă purtarea măștilor.

”Aerosolii plutesc în aer la o distanta de 0,7 m pana la 1,5 m. Exact în zona feței. S-a demonstrat că aerosolii reprezintă principala modalitate de transmitere”,a  explicat medicul Streinu Cercel.

 

Medicul Radu Țincu: În toamnă vom avea un număr mai mare de îmbolnăviri de COVID-19

 

Totodată, Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat că numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 va crește odată cu revenirea sezonului rece, însă nu se poate afirma deocamdată cu certitudine dacă va fi vorba despre un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

„Cred că în toamnă vom avea un număr de îmbolnăviri. Nu știu dacă va fi un val, că toată lumea așteaptă valurile pandemiei și sunt unii chiar nemulțumiți că nu am avut un val ceva mai intens. Va fi un număr de îmbolnăviri mai mare pentru că dacă este un virus respirator, în perioada verii se va reduce transmisibilitatea, pentru că avem soare, umiditate și temperaturi ridicate, iar în toamnă va reveni și sigur că vom avea un număr mai mare de îmbolnăviri, ca la orice viroză sezonieră. Dar e greu de spus dacă va fi un val mai puțin puternic sau mai puternic decât acesta. Ar trebui să fie un val mai blând pentru că survine pe o populație care parțial s-a imunizat și care a învățat deja cum să se comporte cu coronavirusul”, a afirmat acesta.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19,   Adrian Marinescu