Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vama Naidăş: 55 de lucrători vamali, trimişi în judecată de procurorii DNA

Vama Naidăş: 55 de lucrători vamali, trimişi în judecată de procurorii DNA

Un articol de: - 19 Mai 2011, 13:28
Vama Naidăş: 55 de lucrători vamali, trimişi în judecată de procurorii DNA Foto: gandul.info Eveniment

Procurorii anticorupţie au trimis în judecată, joi, 55 de ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră, lucrători vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Naidăş, jud. Caraş-Severin şi persoane implicate în traficul ilegal cu ţigări.

În perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Naidăş, jud. Caraş-Severin, vameşii şi poliţişti de frontieră, precum şi alte persoane implicate în traficul cu ţigări, în contextul existenţei unui grup infracţional organizat, au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie şi pentru a obţine importante beneficii financiare şi materiale, se arată într-un comunicat DNA.

În esenţă, inculpaţii care au calitatea de lucrători de poliţie şi vameşi la P.T.F. Naidăş au primit de la persoanele implicate în traficul ilegal cu ţigări, cu titlu de mită, în mod curent, diferite sume de bani şi alte foloase (în general, produse alimentare şi ţigări) pentru a facilita introducerea în România a unor cantităţi de ţigări netimbrate, provenite din Serbia.

Pentru ca funcţionarii cu atribuţii de serviciu în zona frontierei să nu denunţe şi să nu constate infracţiuni sau contravenţii, traficanţii de ţigări „achitau” aproximativ 50 de euro pentru un bax cu ţigări, respectiv 5 lei sau un euro pentru fiecare cartuş de ţigări, astfel că, în unele situaţii, se „încasau” sume cuprinse între 2.000 şi 2.700 de euro pe o tură.

Sub coordonarea superiorilor, poliţiştii de frontieră au facilitat introducerea ţigărilor în ţară şi au întreprins acţiuni de protejare a transporturilor pe traseu, până la locurile de depozitare temporară din Oraviţa şi localităţile limitrofe.

În vederea confiscării sumelor de bani ce fac obiectul infracţiunilor de corupţie, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile, autoturisme, sume de bani descoperite cu ocazia percheziţiilor şi sume de bani aflate în conturile bancare aparţinând inculpaţilor.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Poliţiei de Române, Jandarmeria Română.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.

Citeşte AICI comunicatul DNA integral.


Citeşte mai multe despre:   DNA,   judecata