Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vameş şi agent de poliţie de frontieră, trimiși în judecată pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

Vameş şi agent de poliţie de frontieră, trimiși în judecată pentru complicitate la contrabandă cu ţigări

Un articol de: - 22 Oct 2014, 17:38
Vameş şi agent de poliţie de frontieră, trimiși în judecată pentru complicitate la contrabandă cu ţigări Eveniment

Un vameş de la Moraviţa şi un agent de poliţie de frontieră au fost trimişi în judecată, miercuri, de DNA, fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă, după ce au permis intrarea în România a două maşini încărcate cu ţigări de contrabandă.

Potrivit rechizitoriului DNA, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, Cristian Flaviu Matei şi Răzvan Nicu Darie, fiind de serviciu la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Moraviţa, pe sensul de intrare în ţară, au permis, în mod deliberat, intrarea în România, a două autoturisme încărcate cu ţigări de contrabandă.

Acest lucru s-a realizat fără ca autoturismele să fie oprite în dreptul inscripției ”STOP”, fiind astfel ocolit sistemul automat pentru citirea plăcuţelor de înmatriculare (ANPR). Ulterior, nu a fost efectuat controlul vamal și nici nu s-au înregistrat în fişele de evidenţă ale autoturismelor datele de identificare ale acestora (în formularul intitulat „Fişa de evidenţă auto”, lucrătorul vamal trebuie să menţioneze toate autovehiculele care intră în ţară, felul autovehiculului, modalitatea de efectuare a controlului ş.a.).

La data de 06 aprilie 2014, în urma efectuării unor percheziții domiciliare, au fost descoperite cele două autoturisme, în interiorul lor fiind găsită cantitatea de 41.124 pachete de țigări.

Pentru această cantitate de țigări, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor vamale, accizelor şi TVA este de 473.720 lei.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil și a unui teren intravilan, ambele aparținând inculpatului Matei Cristian Flaviu.

Citeşte mai multe despre:   contrabandă cu ţigări