Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vânătoarea sindicaliştilor: Inspectorii ANI verifică averile “reginelor”

Vânătoarea sindicaliştilor: Inspectorii ANI verifică averile “reginelor”

Un articol de: - 16 Feb 2011, 15:04
Vânătoarea sindicaliştilor: Inspectorii ANI verifică averile “reginelor” Eveniment

Dezvăluirile de marţi ale fostului vameş Marius Ungureanu, referitoare la presupusa mită percepută de liderul sindical Vasile Marica, nu au rămas fără ecou. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au început să verifice averile mai multor lideri de sindicat, printre care Vasile Marica şi Bogdan Hossu.


Acţiunea ANI vizează, se pare, 15 lideri sindicali. Pe lista inspectorilor de integritate apare şi numele preşedintelui “Sed Lex”, Vasile Marica, despre care fostul vameş Marius Ungureanu declara, marţi, că a perceput mită de la angajaţi din vămi pentru anumite posturi.


Pe lista ANI mai figurează lideri sindicali ca Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu, sau Dumitru Costin.

Fostul şef al Vamei Giurgiu, Marius Ungureanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că i-a dat lui Vasile Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună, în perioada 1997-2006. Conform fostului vameş, banii proveneau de la lucrători vamali şi de la agenţi economici, care îşi cumpărau posturile în acest fel.

Marius Ungureanu a ieşit cu această afirmaţie la doar o zi după ce preşedintele Traian Băsescu anunţa că “regina” în cazul corupţiei din vămi se află în rândul liderilor sindicali.

Declaraţiile lui Marius Ungureanu vin la doar o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a susţinut că liderii sindicatelor poliţiştilor şi vameşilor ştiu mai multe decât spun în scandalul corupţiei de la punctele de frontieră şi cei reţinuţi ar putea proba că "regina se află printre liderii sindicali".

Citeşte mai multe despre:   ANI