Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Schimbare radicală a vârstei de pensionare în România! Anunț de ultimă oră al autorităților: Când poți ieși acum la pensie

Schimbare radicală a vârstei de pensionare în România! Anunț de ultimă oră al autorităților: Când poți ieși acum la pensie

Un articol de: B1.ro - 07 Iun 2018, 10:00
Eveniment

Pentru a nu se vorbi de o discriminare pe criterii de sex, Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că femeile trebuie să aibă dreptul să continue activitatea până la împlinirea vârstei standard de pensionare pentru bărbaţi.

Astfel, femeile vor putea ieși la pensie la vârsta de 65 de ani, scrie Antena3.ro.

"Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituția României, al art.11 alin.(1) lit.d) și al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, s-a pronunțat asupra excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza întâi din Legea nr.53/2003 — Codul muncii și ale art.53 alin.(1) teza întâi din Le-gea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.56 alin.(1) lit.c) teza întâi din Legea nr.53/2003 — Codul muncii și a constatat că acestea sunt constituționale în măsura în care sintagma ‘condiții de vârstă standard’ nu exclude posibilitatea femeii de a solicita continuarea executării contractului individual de muncă, în condiții identice cu bărbatul, respectiv până la împlinirea vârstei de 65 de ani", se arată în comunicatul Curții Constituționale a României.

 
 
 
Loading...