Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de PENSIONARE, schimbată OFICIAL: Cine sunt cei care vor ieși mai repede la pensie începând de acum!

Vârsta de PENSIONARE, schimbată OFICIAL: Cine sunt cei care vor ieși mai repede la pensie începând de acum!

Un articol de: B1.ro - 11 Sep 2018, 07:09
Eveniment

Schimbări majore în noua Lege a pensiilor. 
Iniţiativa legislativă care a fost lansată în dezbatere publică de Ministerul Muncii vine cu mai multe modificări, printre care și reducerea vârstei de pensionare pentru mai multe categorii salariați. Astfel, o parte dintre vor putea ieşi de acum la pensie chiar și cu 12 ani mai devreme.

Noua prevedere este valabilă pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții grele: ei vor primi o reducere de un an pentru fiecare doi ani munciți. Cei care lucrează 24 de ani se pot pensiona, așadar, cu 12 ani mai devreme. În acest caz, vârsta minimă va fi de 53 de ani pentru bărbați și de 51 de ani pentru femei, potrivit a1.ro. 

Pe lângă cei care fac muncă grea, precum minerii, siderurgiștii, scafandrii, etc, favorizați sunt și cei din zona artistică, precum balerinii, dansatorii, acrobaţii, jonglerii, clovnii, călăreții de circ, dresorii de animale sălbatice, soliştii vocali de operă și de operetă, instrumentiştii la instrumente de suflat și cascadorii. 

Citeşte mai multe despre:   Legea pensiilor,   Ministerul Muncii
 
Loading...