Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare e schimbată oficial! Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie

Vârsta de pensionare e schimbată oficial! Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2019, 07:27
Galerie foto (2) Eveniment

Noua lege a pensiilor a primit câteva amendamente față de forma inițială, referitoare la formula de calcul, dar si la vârsta de pensionare.

BOMBĂ MONDENĂ! DISPERARE PENTRU SALMAN KHAN! INCREDIBIL CE A PĂŢIT IULIA VÂNTUR (GALERIE FOTO)

Astfel, unul dintre acestea prevede că “în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“, scrie legestart.ro. 

În varianta inițiată de Guvern era vorba despre copii cu handicap de până la 3 ani. 

ANDREEA BĂLAN, ÎN STARE GRAVĂ! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ NUNTĂ! FANII ŞI-AU FĂCUT CRUCE CÂND AU VĂZUT IMAGINILE (GALERIE FOTO)

A fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei “pensionatul urmaș” fiind acum “copilul beneficiar al pensiei de urmaș“: “În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“.

Actul normativ schimbă condițiile de calcul a pensiilor din anul 2021, de acordare a pensiei minime sau de reducere a vârstei de pensionare.

BIANCA DRĂGUŞANU A RĂMAS FĂRĂ SUFLARE ! AU SNOPIT-O ÎN BĂTAIE! VICTOR SLAV A IZBUCNIT ÎN LACRIMI! IMAGINI DE GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Proiectul presupune că nicio pensie în plată nu va scădea – în cazurile în care în urma recalculării conform noilor condiții ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată.

Nici stagiul minim sau stagiul complet de cotizare nu se modifică în niciun fel, potrivit proiectului:

- vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați şi de 63 de ani pentru femei;
- stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați;
- stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați.

Citeşte mai multe despre:   varsta de pensionare
 
 
Loading...