Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare, schimbată oficial: E panică mare printre milioane de pensionari români!

Vârsta de pensionare, schimbată oficial: E panică mare printre milioane de pensionari români!

Un articol de: B1.ro - 08 Dec 2019, 09:24
Foto: pixabay.com Eveniment

Mii de persoane s-ar putea pensiona mai târziu. Guvernul pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care va modifica mai multe reguli legate de vârsta de pensionare.

 

BOMBĂ ÎN TELEVIZIUNE! GABRIELA CRISTEA A RECUNOSCUT TOTUL: TAVI CLONDA NU E TATĂL COPILULUI

Este vorba despre femei. Acestea vor avea dreptul să se pensioneze la 65 de ani, exact ca bărbaţii. În orezent, femeile au dreptul să lucreze până la 63 de ani, conform a1.ro.

 

RUGĂCIUNI PENTRU TEO TRANDAFIR! S-A AFLAT ADEVĂRUL DESPRE BOALA CUMPLITĂ! BURSUCU’ E DISPERAT (GALERIE FOTO)

Prin noul proiect, anagajatorul va fi obligat să respecte decizia unei femeie, în cazul în care aceasta va dori să muncească încă doi ani peste vârsta standard de pensionare.

Modificarea va avea loc în contextul în care CCR a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani, în cazul în care vor acest lucru.

Astfel, niciun angajator nu poate întrerupe contractul, dacă se doreşte continuarea activităţii după vârsta standard de pensionare.

INCENDIAR! CRISTIAN POMOHACI A RECUNOSCUT RELAȚIA BOMBĂ! ASTA E PREA DE TOT! IMAGINI BOMBĂ AU AJUNS PE INTERNET

 

"c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacităţii de muncă în cazul invalidităţii de gradul I sau II" se arată în proiectul de OUG.

CĂTĂLIN BOTEZATU, ACCIDENT TERIBIL! IMAGINI ȘOCANTE DE LA FAȚA LOCULUI! DIN PĂCATE, VESTEA TRISTĂ A FOST CONFIRMATĂ (GALERIE FOTO)

"Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul angajatei de a continua activitatea în condiţiile prevăzute la lit.c) teza întâi (citat mai sus - n.red.)", prevede proiectul.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Executiv şi publicat în Monitorul Oficial.

 
Loading...