Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment AICI e lista cu pensionarii care vor rămâne fără pensii în acest an: Verifică ACUM dacă ești și tu pe ea...

AICI e lista cu pensionarii care vor rămâne fără pensii în acest an: Verifică ACUM dacă ești și tu pe ea...

Un articol de: B1.ro - 25 Dec 2018, 10:24
AICI e lista cu pensionarii care vor rămâne fără pensii în acest an: Verifică ACUM dacă ești și tu pe ea... Eveniment

Noua lege a pensiilor aduce modificări majore, astfel că vârsta pensionare pentru anumite categorii de salariați scade.

Astfel, a fost introdusă o perioadă minimă de cotizație de 15 ani, pentru cei care vor să ia pensie de invaliditate de 15 ani. Măsura vine în contextul în care, în anul 2012, Curtea Constituțională a României a declarat drept neconstituțională perioada minimă de cotizare pentru această categorie de persoane.

Mai mult decât atât, o altă modificare adusă de noua lege a pensiilor îi vizează pe bolnavii de cancer, SIDA sau schizofrenie. Aceștia nu vor mai primi pensie minimă garantată, odată ce actul normativ va intra în vigoare. Ei vor face obiectul unei noi legi, prin care vor primi o indemnizație socială.

În acest moment, indiferent de cât au cotizat, aceste persoane primesc pensie de invaliditate, conform prevederilor din actuala lege a pensiilor.

De asemenea, scrie sursa citată, potrivit noului proiect de lege, clovnii, balerinii, dansatorii acrobații, călăreții de circ, dresorii de animale sălbatice, soliștii vocali de operă, instrumentiștii la instrumente de suflat sau cascadorii se pot pensiona mai devreme.

Așadar, la fiecare doi ani lucrați în aceste condiții grele se primește o reducere de un an. Mai exact, explică aceeași sursă, în loc să se pensioneze la 65 de ani, bărbații din domeniile menționate se vor putea pensiona la 64, în timp ce femeile se vor putea pensiona la 62 de ani, în loc de 63.

Ba mai mult, pentru trei ani munciți astfel, reducerea va fi de un an și jumătate. Prin urmare, la 15 ani munciți se reduc șapte de la vârsta de pensionare.

 

”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00Mărturia fratelui unei victime de la Onești, despre intervenția Poliției: De la început m-au luat cu minciuni. Au zis că ...