Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment VÂRSTA DE PENSIONARE, schimbată oficial în ROMÂNIA: Anunțul Guvernului care provoacă panică printre milioane de pensionari români!

VÂRSTA DE PENSIONARE, schimbată oficial în ROMÂNIA: Anunțul Guvernului care provoacă panică printre milioane de pensionari români!

Un articol de: B1.ro - 08 Noi 2018, 08:58
VÂRSTA DE PENSIONARE, schimbată oficial în ROMÂNIA: Anunțul Guvernului care provoacă panică printre milioane de pensionari români! Eveniment

Schimbări majore privind vârsta de pensionare în România! Potrivit unui proiect de ordonanță, femeile vor putea cere să iasă la pensie la aceeași vârstă cu bărbații.

Această propunere are loc în contextul în care Curtea Constituțională a stabilit, prin decizia 387 din 5 iunie 2018, că „încetarea raportului de muncă al femeii la o vârstă mai redusă decât a bărbatului poate și trebuie să rămână o opțiune a acesteia, în contextul social actual”, scrie hotnews.ro.

„În opinia Curții Constituționale, în măsura în care salariata optează pentru continuarea raporturilor de muncă, până la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege pentru bărbați, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului”, se arată în nota de fundamentare a ordonanței de urgență.

Citeşte mai multe despre:   CCR