Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Schimbare bombă a vârstei de pensionare în România: Acum s-a decis, toți românii sunt afectați! Vezi toate detaliile...

Schimbare bombă a vârstei de pensionare în România: Acum s-a decis, toți românii sunt afectați! Vezi toate detaliile...

Un articol de: B1.ro - 28 Aug 2018, 07:34
Eveniment

Persoanele care au lucrat în condiții speciale, cum ar fi însoțitorii de bord, parașutiștii profesioniști, instructorii de zbor sau lucrătorii din subteran vor putea să iasă mai devreme la pensie.             

Această modificare a fost publicată în Monitorul Oficial și este prevăzută de Legea nr. 221/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Potrivit noilor reglementări, se introduce o reducere unică a vârstei standard de pensionare pentru categoria de salariași de mai sus, care au lucrat cel puțin 25 de ani în condiții special, reducerea fiind de 13 ani.

Persoanele care vor beneficia de pensionare anticipată, scrie evz.ro: personalul navigant pe avioanele clasice de transport public, însoțitorii de bord din aviație, parașutiștii profesioniști, instructorii de zbor, cei care au lucrat în subteran la construcții hidrotehnice de tuneluri, de galerii și de centrale electrice subterane, la exploatări din cariere prin tuneluri și galerii.

 

 
 
 
Loading...