Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare, schimbată OFICIAL în România: Care sunt categoriile ce profită de nouă lege! Tu ești pe listă?

Vârsta de pensionare, schimbată OFICIAL în România: Care sunt categoriile ce profită de nouă lege! Tu ești pe listă?

Un articol de: B1.ro - 19 Sep 2018, 07:53
Eveniment

Potrivit noii legi a pensiilor, pentru mai multe categorii de salariați, vârsta de pensionare se poate reduce pentru mai multe categorii salariați. Prin urmare, o parte dintre vor putea ieşi de acum la pensie chiar și cu 12 ani mai devreme.

Persoanele vizate de aceste modificări sunt cele care își desfășoară activitatea în condiții grele. Astfel, ei vor primi o reducere de un an pentru fiecare doi ani munciți. Cu alte cuvinte, cei care lucrează 24 de ani se pot pensiona, așadar, cu 12 ani mai devreme. În acest caz, vârsta minimă va fi de 53 de ani pentru bărbați și de 51 de ani pentru femei.

Pe lângă cei care fac muncă grea, precum minerii, siderurgiștii, scafandrii, favorizați sunt și cei din zona artistică, precum balerinii, dansatorii, acrobaţii, jonglerii, clovnii, călăreții de circ, dresorii de animale sălbatice, soliştii vocali de operă și de operetă, instrumentiştii la instrumente de suflat și cascadorii.

 

 
 
 
Loading...