Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare e schimbată OFICIAL: Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie

Vârsta de pensionare e schimbată OFICIAL: Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie

Un articol de: B1.ro - 15 Feb 2019, 07:37
Vârsta de pensionare e schimbată OFICIAL: Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie Sursa: Pixabay Eveniment

Noua Lege a pensiilor a trecut de Camera Deputaţilor, aceasta fiind adoptată cu câteva amendamente față de forma inițială, care se referă la formula de calcul, dar şi la vârsta de pensionare.

REPEDE CLICK AICI: ELE SUNT BUNĂCIUNILE DIN FOLCLORUL ROMÂNESC! CUM ARATĂ COMPLET DEZBRĂCATE! (FOTO NECENZURAT)

Astfel, unul dintre acestea prevede că “în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“, potrivit legestart.ro.

REPEDE CLICK AICI: EA E ROMÂNCA DE LA INSULA IUBIRII CARE A COMBINAT O FATĂ ȘI UN BĂIAT! IMAGINILE SPUN TOTUL!

A fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei “pensionatul urmaș” fiind acum “copilul beneficiar al pensiei de urmaș“: “În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“.

REPEDE CLICK AICI: PROFEȚIA LUI ARSENIE BOCA CE ANUNȚĂ CÂND VINE SFÂRȘITUL LUMII! (VEZI TOATE POZELE PÂNĂ LA CAPĂT)

Proiectul de lege precizează că nicio pensie în plată nu va scădea – în cazurile în care în urma recalculării conform noilor condiții ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată.

În plus, potrivit noii legi, vârsta standard de pensionare, stagiul minim sau stagiul complet de cotizare nu se modifică în niciun fel: vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați şi de 63 de ani pentru femei; stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați; stagiul complet de cotizare, care cuprinde şi perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbați.

DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!