Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare e din nou schimbată: Află rapid data exactă la care ieși acum la pensie la termen sau anticipat

Vârsta de pensionare e din nou schimbată: Află rapid data exactă la care ieși acum la pensie la termen sau anticipat

Un articol de: B1.ro - 16 Feb 2019, 10:13
Sursa: Pixabay Eveniment

Casa Naţională de Pensii Publice a pus la dispoziție o aplicație cu ajutorul căreia românii pot afla la ce vârstă pot ieși la pensie la termen sau anticipat. 

S-A TERMINAT! SMILEY S-A ÎNCURCAT CU RAMONA! ADIO GINA PISTOL! POZE INCENDIARE CU NOUA DRAGOSTE

Cei interesați pot afla anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, dar și la ce vârstă se pot pensiona anticipat. Aplicația poate fi accesată AICI.

IMAGINI BOMBĂ CU MIHAELA RĂDULESCU ÎN PAT! A FOST PRINSĂ CU AMANTUL TINEREL! ERA GOALĂ PUȘCĂ

Potrivit legii, există două categorii de pensii anticipate: pensia anticipată și pensia anticipată parțială. Diferența dintre ele ține de vechimea în muncă necesară pentru a le obține, potrivit specialiștilor de la Avocatnet.ro

INCENDIAR! ANTONIA, SHOW EROTIC CU DELIA! I-A PUS MÂNA ÎNTR-O ZONĂ INTIMĂ! ALEX VELEA ȘI-A FĂCUT CRUCE

Pensia anticipată poate fi obținută cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare. Condiția este un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.

În cazul pensiei anticipate parțiale, aceasta se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare. Este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu până la opt ani).

 
 
 
Loading...