Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare, schimbată OFICIAL: Decizia care îi afectează pe toți românii! Când ieși la pensie la termen sau anticipat...

Vârsta de pensionare, schimbată OFICIAL: Decizia care îi afectează pe toți românii! Când ieși la pensie la termen sau anticipat...

Un articol de: B1.ro - 20 Iul 2018, 07:39
Eveniment

O propunere de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiţii speciale, precum şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani a fost adoptată de Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

"Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze etc.) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani", scrie într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Totodată, prin amendamentele propuse, se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puțin 20 de ani în locurile de muncă respective.

 
 
 
Loading...