Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vârsta de pensionare este schimbată OFICIAL: Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie

Vârsta de pensionare este schimbată OFICIAL: Românii încep să ia cu asalt Casele de pensii! De ce documente ai nevoie

Un articol de: B1.ro - 18 Ian 2019, 07:36
Eveniment

Noua lege a pensiilor a primit câteva amendamente față de forma inițială, referitoare la formula de calcul și la vârsta de pensionare.

Mai precis, unul dintre acestea prevede că “în sistemul public de pensii este considerată perioadă asimilată cea în care asiguratul a beneficiat, începând cu 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau în cazul copilului cu handicap de până la 7 ani“. În varianta inițiată de Guvern era vorba despre copii cu handicap de până la 3 ani.

Totodată, fost modificat și articolul referitor la pensia de urmaș, în locul sintagmei “pensionatul urmaș” fiind acum “copilul beneficiar al pensiei de urmaș“: “În sistemul public de pensii plata indemnizației/pensiei pentru însoțitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cazuri: copilul beneficiar al pensiei de urmaș, prevăzut la art. 75 lit a), care a împlinit vârsta de 16 ani și nu face dovada continuării studiilor“.

Proiectul de lege precizează că nicio pensie în plată nu va scădea, scrie a1.ro. În cazurile în care în urma recalculării conform noilor condiții ar rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată.

 
Loading...