Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medic: Salariul dublat nu schimbă niște apucături ticăloase. Tot vor exista unii care se vor crede zei și îi vor trata pe pacienți ca pe ultimele ființe

Medic: Salariul dublat nu schimbă niște apucături ticăloase. Tot vor exista unii care se vor crede zei și îi vor trata pe pacienți ca pe ultimele ființe

Un articol de: B1.ro - 24 Apr 2018, 18:33
Medic: Salariul dublat nu schimbă niște apucături ticăloase. Tot vor exista unii care se vor crede zei și îi vor trata pe pacienți ca pe ultimele ființe Foto:life.ro Eveniment

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu este de părere că majorările salariale din Sănătate nu sunt o garanție că problemele din sistem vor fi rezolvate. Și asta pentru că unii medici vor continua să accepte plicuri, să se creadă zei și să aibă apucături ticăloase.

”Îmi pare rău să vă spun, dar salariile mărite nu-i vor opri pe unii medici din a accepta plicuri. Pentru mulți a devenit o acțiune banală. Unii nici nu mai apelează la carduri, le verifică pentru a fi siguri că au intrat banii acolo. Că sunt 6000 de lei sau 12.000, tot un drac, prea puțin contează. Plicul și-a făcut imagine reprezentativă și s-a întipărit în genele multora”, a scris medicul, pe Facebook.

Acesta susține că răspunzători sunt și pacienții, mulți dintre ei, care și-au format obiceiul de a da atenții medicilor, crezând că astfel vor fi mai bine tratați: ”Apoi mai sunt apucăturile pacienților, care merg pe ideea că trebuie să dea ceva pentru a fi văzuți bine. Sunt teribil de mulți care gândesc așa, și salariile nu au nicio treabă cu mentalitatea lor, pentru că e rodul unor zeci de ani de conduite similare în orice segment al societății”.

Rădulescu a mai scris apoi despre unii medici, care se cred stăpâni absoluți pe secțiile lor și care tratează pacienții ca pe ultimele ființe: ”Un medic bun trebuie să aibă vocația binefacerii și moralitate, mai presus de orice. Au ajuns medici mulți care n-au de niciuna. Au ajuns pentru bani, prin orice mijloace, cât mai departe de salariul care este un bonus, nicidecum singura sursă de venit a muncii lor. E trist, dar acesta este sistemul medical în multe cazuri. Prea multe. Te-ai aștepta să crească și respectul pentru pacienți. Ei, de unde? Tot vor exista unii care se vor crede zei, vor țipa la oameni, îi vor trata ca pe ultimele ființe de pe lumea asta, vor considera că sunt stăpâni absoluți peste secțiile lor. Asta indiferent de salariul dublat, pentru că el nu schimbă rapid niște apucături ticăloase”.

În opinia medicului, nici orgoliile și nici lupta pentru putere nu vor dispărea odată cu creșterea salariilor: ”Te-ai așteapta să dispară și orgoliile absurde. Dar de unde? Domeniul ăsta e plin de orgolii și lupte pentru ierarhii, putere, dincolo de orice urmă de bun simț sau normalitate. Unii se mănâncă între ei, se luptă ca chiorii, se ceartă tot timpul, trag pentru mai mult, mai mult, tot mai mult. Salariul e fum firav de paie”.

Vasi Rădulescu mai crede că avem nevoie de decenii pentru ca aceste mentalități să fie schimbate.
 

Citeşte mai multe despre:   Vasi Radulescu