Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, și restul inclupaților din dosarul său de corupție, ACHITAȚI DEFINITIV: Probele strânse de DNA în dosar, anulate în baza unei decizii CCR 

Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, și restul inclupaților din dosarul său de corupție, ACHITAȚI DEFINITIV: Probele strânse de DNA în dosar, anulate în baza unei decizii CCR 

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Dec 2019, 12:47
Eveniment

Fostul președinte al Colegiului Medicilor Vasile Astărăstoae, fost rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, a fost achitat definitiv în dosarul de corupție, după opt ani de procese, informează Ziare.com. 

Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava, care au prescris unele dintre acuzații în timp ce în cazul altora au stabilit că nu există probe care să dovedească vinovăția sau că fapta nu a fost săvârșită cu formă de vinovăție. 

În faza de fond medicul Vasile Astărăstoae fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și primise interdictia de a ocupa o funcție publică timp de 10 ani.

Instanța a dispus achitarea și în cazul altor zece persoane și trei societăți comerciale. De asemenea, au fost ridicate sechestrele puse pe imobilele celor judecați. 

În același timp, judecătorii au anulat probele strânse cu ajutorul SRI sau DIPI în perioada 2010-2011, în baza unor decizii CCR din 2017 și 2019.
Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată în decembrie 2011 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, care are ca rezultat obținerea de fonduri europene și conflict de interese.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2009-2011, în calitate de rector al UMF Iasi și manager de proiect, impreuna cu Daniela Druguș și Ioan-Adrian Ciureanu, Vasile Astărăstoae dispus atribuirea ilegală a unui contract de achiziție publică unei firme din București. Totul în contextul în care era în derulare proiectul "Platforma de e-learning la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Gr.T.Popa' Iași", finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională. 
 

 
Loading...