Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vasile Bănescu (BOR), despre clericii care spun că „vaccinul autentic e Sfânta Împărtășanie”: Când am auzit m-am cutremurat / Nu există conflict real între credință și știință

Vasile Bănescu (BOR), despre clericii care spun că „vaccinul autentic e Sfânta Împărtășanie”: Când am auzit m-am cutremurat / Nu există conflict real între credință și știință

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mai 2021, 11:26
Vasile Bănescu (BOR), despre clericii care spun că „vaccinul autentic e Sfânta Împărtășanie”: Când am auzit m-am cutremurat / Nu există conflict real între credință și știință Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a declarat că acei clerici antivacciniști care au susținut că „vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie” au demobilizat mulți credincioși. Acesta a insistat că oamenii trebuie să se informeze doar de la medici atunci când vine vorba de sănătatea lor. Bănescu a precizat că și el s-a vaccinat anticoronavirus.

 

Vasile Bănescu, despre preoții antivacciniști

 

„Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin, pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin.

Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva”, a declarat Vasile Bănescu, pentru Digi24.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a susținut apoi că fix astfel de mesaje au demobilizat mulți credincioși. 

Acesta a ținut să precizeze că nu există niciun conflict între religie și știință.

„Se confundă planurile cu un preț nefiresc și dureros. Mi se pare că un astfel de mesaj a demobilizat pe foarte mulți oameni credincioși, a fracturat un dialog firesc, fie el și mental, între oamenii credincioși și oamenii dintr-o sferă științifică. Acest conflict este fals. Nu există conflict real între credință și știință”, a continuat Bănescu.

Acesta a mai precizat că știe mulți credincioși care s-au vaccinat anti-COVID-19 și s-a arătat încrezător că, până la urmă, și cei sceptici vor înțelege că vaccinul e bun și că doar medicul este în măsură să se pronunțe asupra profilului medical al cuiva.
 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   Vasile Banescu,   BOR,   credinta,   credinciosi,   vaccin anti-COVID-19,   Preoţii ,   împărtășanie