Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vasile Blaga: România nu are capacitatea necesară de a primi câteva mii de refugiați

Vasile Blaga: România nu are capacitatea necesară de a primi câteva mii de refugiați

Un articol de: - 01 Sep 2015, 07:31
Vasile Blaga: România nu are capacitatea necesară de a primi câteva mii de refugiați Foto: B1 TV Eveniment

Copreședintele PNL Vasile Blaga consideră că România nu este pregătită să facă față cotei de imigranți care i-ar reveni, scrie Agerpres.

''Situația refugiaților este una cu totul specială (...) Problema nu este atât să fii pregătit să îți primești cota (n. red. — de imigranți pe care trebuie să îi găzduiască fiecare țară comunitară), lucru care se va discuta. Să dai mâncare, cazare, faci eforturi. .. N-avem capacități în momentul ăsta. Ca fost ministru de interne vreau să vă spun că capacitățile noastre sunt reduse în centrele de primire a refugiaților. Avem capacitate mare de tranzit la Timișoara. Mii de oameni... dar aia are alt rol. Ea a fost creată în timpul războaielor din Iugoslavia. Aici primești oamenii, îi inventariezi, îi identifici, îi ții o perioadă de timp și pe baza relocărilor îi trimiți'', a spus Blaga în cadrul unui interviu televizat, la TVR.

Liderul PNL a adăugat că în interiorul Uniunii Europene ar trebuie să existe o poziție unitară în ceea ce privește gestionarea problemei imigranților. Dacă ar fi participat la reuniunea miniștrilor de interne din UE, liberalul ar fi ridicat și problema aderării României la Spațiul Schengen, deoarece, susține acesta, îndeplinim de mulți ani condițiile aderării.

"Aș explica foarte clar care sunt capacitățile noastre, iar pe de altă parte, aș cere bani, pentru că sunt bani în UE pentru astfel de situații. Ungaria a primit vreo 84 de milioane să facă gardul. Eu gard de sârmă nu aș face niciodată. Și aș mai face un lucru, le-aș spune și colegilor noștri, 'da discutăm de solidaritate, este principiul de bază, principiul pe care părinții fondatori au construit UE, dar dacă tot suntem solidari, atunci noi, care îndeplinim de atâta timp condițiile Schengen, vrem să fim și noi în Schengen", a mai spus Blaga.

Citeşte mai multe despre:   imigranti,   UE,   Europa