Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vasile Cepoi, numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate: Acesta va avea rang de secretar de stat

Vasile Cepoi, numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate: Acesta va avea rang de secretar de stat

Un articol de: - 12 Sep 2015, 18:54
Vasile Cepoi, numit preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate: Acesta va avea rang de secretar de stat Eveniment

Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii şi fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, pentru un mandat de cinci ani. Acesta va avea rang de secretar de stat, informează Mediafax.

Decizia premierului Victor Ponta de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, înfiinţată prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

Vasile Cepoi a demisionat din postul de ministru al Sănătăţii la începutul lunii octombrie 2012, după ce a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Imediat după demisie, Cepoi a fost numit consilier al premierului Victor Ponta, fiind împuternicit să coordoneze activitatea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor.

În iulie 2014, premierul Victor Ponta l-a numit pe Vasile Cepoi în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, cu rang de secretar de stat. Ca urmare a noii funcţii, Cepoi a fost eliberat din postul de consilier de stat în Cancelaria premierului.

Vasile Cepoi spunea, în august 2014, că Direcţia Naţională Anticorupţie a decis neînceperea urmăririi penale în cazul său şi procurorii Parchetului Curţii de Apel Iaşi i-au clasat dosarul.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), înfiinţată recent, prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, va evalua, în vederea acreditării, toate unităţile sanitare care sunt definite ca fiind entităţi, cu sau fără personalitate juridică, al căror obiect de activitate îl constituie acordarea asistenţei medicale, la orice nivel al acesteia.

Citeşte mai multe despre:   ANI,   Victor Ponta