Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vaslui: Apă infestată cu E.Coli într-o reţea publică centralizată ce deserveşte peste 3.000 de oameni

Vaslui: Apă infestată cu E.Coli într-o reţea publică centralizată ce deserveşte peste 3.000 de oameni

Un articol de: - 19 Sep 2013, 21:31
Foto: mediafax.ro Eveniment

Autorităţile sanitare din Vaslui au descoperit prezenţa bacteriei E.Coli, într-o cantitate foarte mare, în reţeaua publică centralizată de alimentare cu apă a populaţiei din Zorleni.

Rețeaua de apă deservește 3.000 de locuitori, notează Mediafax.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a dispus închiderea de urgenţă a sistemului de alimentare cu apă potabilă din Zorleni şi dezinfecţia acestuia.

Problemele au apărut din cauza inundării unuia dintre puţurile de alimentare cu apă din pânza freatică a sistemului centralizat, odată cu revărsarea pârâului din localitate, în urma precipitaţiilor abundente de la sfârşitul săptămânii trecute.

În urma analizei unor probe prelevate din reţeaua publică, s-a constatat prezenţa, în cantităţi foarte mari, a unor bacterii care pot produce îmbolnăviri în rândul populaţiei.

"Din punct de vedere chimic, turbiditatea era depăşită de şase ori faţă de valoarea maximă admisă. În aceste condiţii, se recomandă curăţarea şi dezinfecţia cu substanţe clorigene a reţelei şi rezervorului de depozitare a apei", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Pentru aprovizionarea cu apă, populaţia din Zorleni are ca surse alternative fântânile din localitate.

Citeşte mai multe despre:   vaslui
 
Loading...