Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vaslui: Trei frați au fost găsiți abandonați în casă, înfometați, bolnavi și neîngrijiți

Vaslui: Trei frați au fost găsiți abandonați în casă, înfometați, bolnavi și neîngrijiți

Un articol de: - 17 Oct 2014, 14:35
Vaslui: Trei frați au fost găsiți abandonați în casă, înfometați, bolnavi și neîngrijiți Foto: radioresita.ro Eveniment

Trei frați cu vârste cuprinse între trei luni și cinci ani din Vaslui au fost găsiți de Protecţia Copilului abandonaţi în casă, înfometaţi, cu viroze respiratorii şi neîngrijiţi de către mama lor care, potrivit vecinilor, ar frecventa barurile din sat, relatează Mediafax.

Cei trei fraţi au fost găsiţi nesupravegheaţi într-o locuinţă din Dragomireşti, având şi semne de viroze respiratorii, motiv pentru care s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital, au afirmat reprezentanți ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Pe lângă faptul că erau neîngrijiţi de către mamă, copiii erau înfometaţi, astfel încât vor fi supuşi unor investigaţii medicale amănunţite pe perioada cât vor sta internaţi la unitatea medicală vasluiană.

Intervenţia DGASPC Vaslui în acest caz s-a făcut în urma unei sesizări a unui localnic, care a reclamat că mama copiilor s-ar afla la un bar din sat, în timp ce copiii săi sunt nesupravegheaţi în locuinţă.

"Copiii au fost găsiţi în casă lipsiţi de supraveghere şi ocrotire părintească, motiv pentru care s-a luat imediat măsura securizării lor, mai ales că, în cazul bebeluşului de trei luni, este nevoie permanentă de supraveghere. După ce vor fi evaluaţi medical la spital, minorii vor ajunge în sistemul de protecţie a copilului, mai exact în îngrijirea unui asistent maternal profesionist”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În acest caz, OPJ Vaslui a început o anchetă pentru a stabili dacă mama copiilor poate fi trasă la răspundere.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Vaslui