Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Veronica din Canada l-a taxat dur pe Tăriceanu: Deşi iubim micii, pentru că au gust de România, nu ne vom vinde ţara şi nici n-o vom lăsa pe mâna unor oameni ca dumneavoastră

Veronica din Canada l-a taxat dur pe Tăriceanu: Deşi iubim micii, pentru că au gust de România, nu ne vom vinde ţara şi nici n-o vom lăsa pe mâna unor oameni ca dumneavoastră

Un articol de: - 18 Apr 2015, 17:12
Foto: dulciurisidulcegarii.wordpress.com Eveniment

Declarațiile președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu potrivit cărora românii din diaspora sunt capabili să-și vândă votul pentru un mic și o bere a stârnit furia diasporei.

Veronica din Canada l-a taxat dur pe Tăriceanu, într-un mesaj pe blogul personal scriind că “deşi iubim micii, pentru că au gust de România, nu ne vom vinde ţara şi nici n-o vom lăsa pe mâna unor oameni ca dumneavoastră”.

Am citit și vă voi da satisfacție spunându-vă că ați reușit să mă faceți să vărs câteva lacrimi amare. Nu știu câți români din diaspora cunoașteți dumneavoastră, dar poate că înainte de a face astfel de afirmații (vătămatoare pentru ambele părți) ar fi indicat să ne cunoașteți, să vedeți ce facem, ce fel de oameni suntem, cât de mult ne iubim țara, cât de românește simțim… Sau poate că este mai bine să nu veniți să ne cunoașteți pentru că banii contribuabililor cu siguranță că se pot folosi mult mai util în alte scopuri”, a scris tânăra pe blog.

Veronica subliniază cine sunt "diasporenii" și susține că nu sunt cei care și-ar vinde votul pe un mic și-o bere, ci sunt cei care au plecat din țară pentru că nu și-au putut lăsa copii să crească într-o societate în care mizeria stă deasupra valorilor.

Mai suntem cei care prin perseverență și muncă cinstită ajutăm economia României prin infuzie de capital. Suntem, de asemenea, cei care prin exemplul personal și prin ceea ce povestim despre țara noastră, și nu prin reclame cu frunze, promovăm România. Și avem ce promova! Tradițiile, cultura, istoria, bucătăria tradițională, locurile pitorești, bunătatea oamenilor fac din România țara pe care cu sufletul greu a trebuit să o părăsim din cauza politicienilor corupți și a mizeriei ridicate la rang de virtute. Suntem cei care își educă pruncii în spiritul iubirii de țară, și care oriunde în lume s-ar afla, poartă România în suflet. Suntem cei ce au învățat să nu tacă atunci când le sunt încălcate drepturile. Suntem cei care au dat un vot de blam unui guvern care a încercat să îi reducă la tăcere”, explică Veronica.

Românca stabilită în Canada mai scrie despre un model de conducător de la care Tăriceanu ar trebuie să ia exemplu și care ar da clasă oricărui politician din România.

Doamna McCallion a fost primărița orașului Mississauga timp de 36 de ani. Femeia aceasta, la cei 94 de ani ai dumneaei ar da clasă oricărui politician din România. Știți de ce? Pentru că până la vârsta de 93 de ani a condus un oraș de 750.000 de locuitori care au iubit-o și reales-o de 12 ori. Știți ce mai este uimitor la dumneaei? Ceva nemaîntâlnit în Romania – nu și-a făcut niciodată campanie electorală și a refuzat mereu donațiile politice, întotdeauna cerând suporterilor dumneaei să doneze acei bani pentru acte caritabile”, mai notează tânăra.

Aceeaşi româncă s-a făcut auzită în ţară după campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, când l-a criticat aspru şi pe candidatul PSD Victor Ponta, care a declarat că ”cei mai mari duşmani ai României peste hotare sunt tot românii” și "Dacă tăceați, plagiator rămâneați".

Citeşte mai multe despre:   diaspora,   Tariceanu,   reactie,   Romania
 
 
 
Loading...