Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment VESTE TRISTĂ! Un Cetățean de Onoare din Brașov s-a stins din viață (FOTO)

VESTE TRISTĂ! Un Cetățean de Onoare din Brașov s-a stins din viață (FOTO)

Un articol de: - 05 Mai 2017, 13:04
Eveniment

A mai plecat un om de valoare din România. Este vorba de Pavel Verdeș, care a primit titlul de Cetățean de Onoare al Brașovului și care a avut la activ 110 misiuni ca pilot și mitralior și a fost unul dintre eroii care au luptat pe ambele fronturi în conflagrația încheiată în urmă cu 70 de ani.

Pavel Verdeș a murit la vârsta de 94 de ani. Acesta provenea dintr-o familie înstărită și cu chef de muncă. Acesta a fost foarte pasionat de zbor încă din copilărie când tatăl său i-a construit un zmeu, dar momentul decisiv care l-a făcut să aleagă acest domeniu a fost în urma unei vizite a unui șofer de aviație la ei acasă, potrivit mytex.ro.

Pavel Verdeș a terminat liceul de la Cahul și apoi s-a dus să-și realizeze visul la Școala de aviație din Cernăuți. După terminarea studiilor. a ajuns la Flotila 3 bombardament din Craiova, apoi pleacă pe front unde este pilot și mitralior.

După război, Verdeș a făcut parte din miile de eroi care au avut de suferit din cauza participării la luptele de pe Frontul de Est. A ajuns și la Flotila de aviație de la Brașov, dar nu s-a bucurat prea mult fiindcă a fost șicanat de regimul instaurat de sovietici. La un moment dat, a ajuns la închisoare fără să aibă vreo vină, de unde a fost eliberat după trei luni cu ajutorul lui Corneliu Mănescu, adjunct al ministrului Apărării Naționale pe care îl cunoscuse în vizitele de la Brașov.  

Pavel Verdeş a fost membru fondator al Asociaţiei Aviatorilor Braşoveni și s-a implicat activ în Revoluţia din 1989. Acesta a primit Diploma Comemorativă din partea Asociaţiei Luptătorilor Răniţi şi Urmaşilor Eroilor Braşov. În ceea ce privește viața personală, Verdeș s-a căsătorit la vârsta de 94 de ani cu doamnă profesoară de 80 de ani. 

Citeşte mai multe despre:   Romania
 
Loading...