Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vești bune cu privire la Autostrada Moldovei! Directorul general al CNAIR a făcut anunțul (VIDEO)

Vești bune cu privire la Autostrada Moldovei! Directorul general al CNAIR a făcut anunțul (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 28 Aug 2020, 14:24
Vești bune cu privire la Autostrada Moldovei! Directorul general al CNAIR a făcut anunțul (VIDEO) Eveniment

3 autostrăzi ar urma să străbată Moldova, regiune care în prezent suferă cel mai tare din punct de vedere în ceea ce privește lipsa infrastructurii rutiere. Mariana Ioniță, director general al CNAIR, a dezvăluit pentru B1 TV faptul că Autostrada Moldovei (A7) reprezintă o prioritate.

Două noi contracte vor fi semnate până la finalul anului și de asemenea, o licitație pentru execuția tronsonului Ploiești - Buzău va avea loc tot în baza aceluiași termen, a anunțat oficialul CNAIR

„Prioritatea mea de suflet este Moldova. Am luat-o de la zero, mă ocup de ea, credeți-mă, așa cum îmi place mie să fac un proiect. Și acolo, evoluăm bine și sper să transform proiectul Autostrada Moldova A7 / Ploiești - Buzău - Focșani până la Suceava - Siret într-un proiect de bună practică. 

Sper ca săptămâna viitoare sau cealaltă să semnăm contractele de proiectare, de SF (n.r. - studiu de fezabilitate) și PT (n.r. - proiectul tehnic) pentru ultimele două bucățele din această autostradă, respectiv Pașcani - Suceava și Suceava - Siret. Și sperăm ca la final de an să începem cu prima licitație de execuție între Ploiești și Buzău. 

Mai avem restul autostrăzilor din Moldova, A13 (Sibiu - Brașov - Bacău), care este prioritate mare și A8 (Târgu Neamț - Iași - Ungheni), care este în analiză la ANAP", a declarat Mariana Ioniță pentru B1 TV. 

 

Mariana Ioniță, pentru B1 TV

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

 

România, la coada Europei din punct de vedere al infrastructurii rutiere
 

În România, crearea unei rețele de autostrăzi care să corespundă vremurilor actuale, întârzie să se concretizeze. 

Raportat la suprafață, România are mult mai puțini kilometri de autostradă decât vecinii Ungaria și Bulgaria. Maghiarii au 1.527 km, la o suprafață de 93.000 km pătrați, un stat de aproape 3 ori mai mic decât România. Țara noastră are 866 de km de autostradă, pe un teritoriu de peste 238.000 de km pătrați. Vecinii de la sud de Dunăre au aproape același număr de km de autostradă precum România, însă într-o țară de două ori mai mică. 

Citeşte mai multe despre:   infrastructura,   infrastructura rutiera,   autostrazi,   Autostrada Moldovei,   Mariana Ionita,   CNAIR,   VIDEO