Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vești BUNE pentru mămici: Plata CASS pentru cei care primesc indemnizaţie de creştere a copilului, ELIMINATĂ

Vești BUNE pentru mămici: Plata CASS pentru cei care primesc indemnizaţie de creştere a copilului, ELIMINATĂ

Un articol de: - 07 Mar 2018, 17:35
Vești BUNE pentru mămici: Plata CASS pentru cei care primesc indemnizaţie de creştere a copilului, ELIMINATĂ Foto: Evz Eveniment

Plata CASS pentru beneficiarii de indemnizaţie creştere copil şi de venit minim garantat a fost eliminată, miercuri, de Guvern.

Executivul a adoptat, prin Ordonanță de urgență, eliminarea prevederilor referitoare la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizație pe perioada concediului de acomodare prevăzută de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției, scrie Observator.

Astfel, aceste categorii de beneficiari ai drepturilor sociale devin asigurați fără plata contribuției și au acces la serviciile de sănătate prevăzute de Legea nr.95/2006.

"În cazul drepturilor la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului, a drepturilor de ajutor social și a celor de concediu de acomodare și indemnizație aferente, stabilite până la data de 31 decembrie 2017 inclusiv, plata contribuției de asigurări sociale de sănătate se asigură de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile pentru plăți și inspecție socială județene, respectiv a municipiului București, până la 31 martie 2018.

Ordonanța de urgență mai prevede ca sumele reprezentând contribuții de asigurări sociale de sănătate, pentru drepturile aferente perioadei până la 31 decembrie 2017, să nu se mai recupereze, măsura fiind luată ținând cont de categoria de beneficiari care prezintă vulnerabilitate crescută atât pentru sănătate, dar și economică", precizează Guvernul într-un comunicat.