Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vești importante pentru medici: Ce se va întâmpla cu gărzile suplimentare

Vești importante pentru medici: Ce se va întâmpla cu gărzile suplimentare

Un articol de: - 28 Iul 2016, 21:52
Vești importante pentru medici: Ce se va întâmpla cu gărzile suplimentare Foto: ziarulunirea.ro Eveniment

La ieșirea de la discuțiile avute la Ministerul Sănătății pe tema gărzilor medicilor, ministrul Muncii a declarat că gărzile suplimentare vor conta ca vechime în muncă și în specialitate, iar medicii care au doar gărzi vor beneficia de concediu.

"Discuția nu a fost doar să aflăm de data acesta ce mai vor sindicatele. Am avut mai multe discuții anterioare. Am venit cu soluții. Pe partea de Codul Muncii am venit cu niște lucruri care clar ajută. Am explicat astăzi că am rezolvat împreună cu Ministerul Sănătății problema vechimii și mai bine zis a faptului că timpul pe gărzile suplimentare va conta ca vechime în muncă și ca vechime în specialitate. Lucrul acesta nu era clarificat. L-am clarificat împreună, în discuțiile bilaterale, în echipă, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății", a spus Dragoș Pîslaru, potrivit știripesurse.

Un alt lucru care s-a discutat a fost cel al plății sporurilor de noapte pentru gărzile care se fac pentru completarea orelor de lucru.

"Am agreat în același timp ca pentru contractul individual de muncă al medicilor care au doar gărzi, atunci evident trebuie să beneficieze de concediu, conform prevederilor Codului Muncii. Este un lucru absolut firesc și care decurge ca urmare acestui lucru pe care l-am permis prin OUG 20, de a exista contract individual de muncă separat", a afirmat Dragoș Pîslaru.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, s-au întâlnit, joi, la ora 16:00, cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, pentru a discuta pe tema plății gărzilor suplimentare.

Citeşte mai multe despre:   ministrul muncii,   medici