Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Veşti proaste pentru utilizatorii de telefonie din peste 500 de localităţi aflate aproape de graniţă

Veşti proaste pentru utilizatorii de telefonie din peste 500 de localităţi aflate aproape de graniţă

Un articol de: B1 TV - 01 Iul 2016, 10:49
Eveniment

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii avertizează că serviciile de roaming ar putea să se activeze involuntar, informează B1TV. Potrivit autorităţii, echipamentul mobil s-ar putea conecta la reţeaua unui operator din ţara vecină. Astfel, utilizatorul ar urma să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming.

Utilizatorii de telefonie și internet mobil care au serviciul de roaming activat și se află în țară, dar în apropiere de graniță, pot plăti costuri suplimentare, inclusiv pentru apelurile pe care le primesc. Şi asta pentru că telefonul sau tableta pe care le folosesc se pot conecta automat la o rețea din țara vecină, folosind astfel serviciile de comunicații la tarife de roaming

Anunţul a fost făcut de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, care a publicat pe site-ul instituției lista localităților de graniță care au un risc potențial de intrare în roaming involuntar.

Sunt 512 localităţi din judeţele Arad, Bihor, Botoşani, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.

Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor de voce sau date în roaming la granița României cu statele vecine prin selectarea manuală a rețelei. De asemenea ei pot face o solicitare către operator pentru a activa serviciul de roaming numai la cerere sau verificarea rețelei înainte de a utiliza telefonul sau tableta, în cazul în care selectarea rețelei rămâne pe modul automat. Cele mai multe localitati cu risc de roaming involuntar sunt in judetul Satu Mare pe granita cu Ungaria și Ucraina.

 
Loading...