Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vicepremierul Vasile Dîncu despre schimbarea celor patru miniștri: Pe mine nu m-a luat prin surprindere remanierea. Acest moment a fost ales fără să fie pregătit mediatic (VIDEO)

Vicepremierul Vasile Dîncu despre schimbarea celor patru miniștri: Pe mine nu m-a luat prin surprindere remanierea. Acest moment a fost ales fără să fie pregătit mediatic (VIDEO)

Un articol de: - 05 Iul 2016, 22:19
Vicepremierul Vasile Dîncu despre schimbarea celor patru miniștri: Pe mine nu m-a luat prin surprindere remanierea. Acest moment a fost ales fără să fie pregătit mediatic (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Vicepremierul Vasile Dîncu, a vorbit marți, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV, despre remaniarea celor patru miniștri din Guvernul Cioloș. Dîncu a declarat că nu a fost luat prin surpindere de schimbările din cadrul Executivului, precizând că acest moment nu a fost unul pregătit din punct de vedere mediatic.

”Pe mine nu m-a luat prin surprindere remanierea. Discutăm întotdeauna cu premierul ceea ce se întâmplă în guvern, ceea ce facem pe termen scurt, pe termen lung. Premierul este suveran în aceste decizii, nu este obligat să se consulte cu nimeni, nu este obligat să se justifice, este cel care decontează până la urmă, este cel care și-a făcut echipa. Sigur că are acest atribut, această posibilitate de a face chiar și schimbări bruște dacă el consideră că este cazul. Se discuta de accelerarea unor procese sociale, de accelerarea unor politici guvernamentale, dar acest moment a fost ales fără să fie pregătit mediatic cum se întâmplă câteodată”, a declarat Vasile Dîncu.

Vicepremierul Vasile Dîncu despre schimbarea celor patru miniștri

Fără a preciza clar care au fost motivele care au stat la baza remanierii miniștrilor, viecpremierul a vorbit despre activitatea lui Marius Bostan la ministerul Comunicatiilor și despre cea a lui Dan Costescu la conducerea ministerului Transporturilor.

”Am discutat cu Dacian Cioloș de câteva ori despre strategiile câtorva ministere, mai ales ale celor sociale. Eu mă ocup de partea socială, de cea care a fost oarecum obiectul acestor remanieri se ocupă Costin Borc.

În ceea ce privește zona comunicațiilor, Marius Bostan este un om cu o foarte bună expertiză, a fost un ministru dinamic. Singura chestiune este legată de unele procese privind interconectivitatea bazelor de date dintre ministere. De zece ani cel puțin se lucrează pe baze de date și acestea au fost construite parcă pentru a consolida o independență a ministrului sau ministerelor și acest lucru a făcut ca ministerele să nu poată fi inetrconectate să nu poată fi baze deschise. Domnul Marius Bostan a făcut foarte multe în ultima vreme în legătură cu plata electronică. Probabil este doar o chestiune legată de integrarea într-un anumit ritm.

Dan Costescu, față de foarte mulți miniștri, era chiar un specialist venit din ministerul Transporturilor. A încercat să facă o reformă a CNADNR, nu a reușit într-adevăr să lanseze licitații. Eu cred că este vorba mai degrabă de cuplajul cu o anumită funcționărime din zona ministerului, cu oameni aduși de-a lungul timpului și care cred că nu au reacționat cu viteza necesară. Cred că a avut o activitate dinamică. Nu știu care a fost contractul lui privat cu premierul. Probabil că nu a fost o foarte bună comunicare și nici o setare a agendei împreună”, a mai declarat Vasile Dîncu.

 Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Citeşte mai multe despre:   vicepremier,   ministri,   remaniere